Tech

A Facebookon maradhat a Sátáni versek írója

A Twitter segítségével sikerült meggyőznie a Facebookot Salman Rushdie indiai brit írónak.

A világhírű író – olyan művek szerzője, mint a Sátáni versek vagy A firenzei varázslónő – a Twitter mikroblog portálon osztotta meg követőivel hétfőn, hogy a hét végén leállították Facebook-profilját, mert nem hitték el neki, hogy valóban ő az. Rushdie még az útlevelének a másolatát is elküldte, hogy igazolja személyazonosságát.

A Facebook azzal próbált hárítani, hogy az írónak első keresztnevét, vagyis az Ahmedet kell használnia – erre Rushdie, akit a szüleitől kezdve az irodalmi világon át mindenki Salmannak hív, azzal reagált, hogy három Twitter-bejegyzésen keresztül sorolta azokat a hírességeket, akiket második nevükön ismerünk.

Például egyből felismernénk Jude Law-t, ha David Law-ként találkoznánk a nevével? Paul McCartney-ra is csak vezetékneve miatt tippelnénk, ha James McCartney-ként jönne szembe, ahogy Hugh Laurie is egyébként James Hugh Laurie.

Rushdie erőfeszítéseit hétfő estére végül mégiscsak siker koronázta: “Győzelem, a Facebook meghátrált! Újra Salman Rushdie vagyok. Sokkal jobban érzem magam. Az én koromban már nem vicces egy identitáskrízis. Köszönöm, Twitter!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik