Tech

Feltörték a Microsoft YouTube-csatornáját

Bár egyelőre nem tudni, hogy a YouTube vagy a Microsoft biztonsági csapata volt figyelmetlen, a helyzet néhány óra alatt rendeződött.

Amikor épp egy hete arról írtunk, hogy a Szezám utca YouTube-oldalán néhány órára a szokásos 18 éven aluliaknak szóló tartalom helyett kifejezetten 18 évnél idősebbeknek szóló tartalom volt elérhető, úgy voltunk vele, hogy az eset megbocsátható, hiszen valljuk be, a Szezám utcában viszonylag kevés informatikus lakik. A Microsoft mostani esete sokkal rejtélyesebb.

Bár a cég összes felvétele törlésre került, se pornográf tartalmat, se egyéb, a márkát sértő felvételt nem töltöttek fel a helyükre azalatt a néhány óra alatt, amíg a Microsoft elvesztette a csatorna feletti irányítást. Az egész gyakorlat némileg feleslegesnek tűnik, tekintve hogy a feltöltött anyagok nagyrészt hirdetőket kerestek – ami félig érthető, hiszen az oldalnak majdnem 25 ezer követője akad.

A rejtélyt tovább fokozta, hogy a csatorna leírásában az szerepelt, hogy “nem csináltam semmi rosszat, egyszerűen visszajelentkeztem a 2006-ban létrehozott hozzáférésembe.” Ebből többen arra következtettek, hogy az a felhasználó ijesztett rá a két informatikai óriásra, aki azelőtt alkotta meg a Microsoft nevű YouTube-hozzáférést, mielőtt a YouTube odaadta volna a Microsoftnak az elérhetőséget.

A csatorna időközben teljesen helyreállt, a két cég pedig egyelőre nem részletezte a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik