Tech

Egyetlen centnyi pornóért hackelt

Illinios államban történt a bizarr eset: egy hacker pornóra verte el azt az egyetlen centet, amit egy hölgy bankszámlájáról lopott.

Nyilvánvaló, hogy egy bankszámlát feltörni nem egy könnyű feladat, azonban a bűnözők számára abszolút megéri, hiszen az ott “talált” pénzzel csomó dolgot engedhetnek meg maguknak. Például olyan pornót, ami egyetlen centbe kerül.

Az eset Illinios állam Buffalo Grove városában történt, ahol egy nő a bankszámlakivonatán egy kóbor kifizetésre lett figyelmes. Azt tette, amit bárki tett volna: utánanézett, hogy ki volt a nem túl tetemes kifizetés kedvezményezettje és kiderült, hogy egy pornóoldal.

A szálak felgöngyölítése során derült fény arra is, hogy a hacker, miután feltörte a bankszámlát, csekkeket nyomtatott a nő nevével és számlaszámával, de egy 50 mérfölddel távolabb lévő címmel.

A tettes egyelőre ismeretlen, azonban minket sokkal fontosabb kérdések kínoznak, mint az elkövető kiléte. Például az, hogy melyik az a pornóoldal, ahol csekkel is lehet fizetni? És milyen pornográf anyag létezik, aminek az ára egyetlen cent? És hogy ez a pornó mennyivel olcsóbb, mint az ingyenes elérhető változat? Meg úgy egyáltalán: mire volt jó ez az egész?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik