Kultúra

Mese helyett pornó ment a YouTube-on

Meghackelték a Szezám utca YouTube-csatornáját a hétvégén: a mesesorozat epizódjai helyett pornóvideókat lehetett nézni a weboldalon.

Miután az incidensről több felhasználó is bejelentést tett, a videomegosztó site vasárnap délután lezárta a Szezám utca csatornáját, a sorozatot forgalmazó nonprofit szervezet, a Sesame Workshop pedig bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki. Az üzenetben az állt: „A csatornánkat támadás érte, az eredeti tartalom visszaállításán jelenleg is dolgozunk a YouTube-bal és a Google-lel. Mindent megteszünk érte, hogy a műsoraink megfeleljenek a célközönség életkorából fakadó követelményeknek, és bízunk benne, hogy hamarosan meg tudjuk oldani a mai problémát.”

A pornóvideók eltávolítása előtt egyébként egy üzenet is olvasható volt az oldalon, amelyben két YouTube-felhasználó vállalta a felelősséget a tartalom kicseréléséért, egyikük azonban saját csatornáján tagadja, hogy köze lett volna az ügyhöz. „Nem én hackeltem meg a Szezám utca oldalát, én becsületes felhasználó vagyok – írja MrEdxwx. – Számítógépes játékokkal kapcsolatos videókat töltök fel, amelyekkel keményen dolgozom, és ami ennél is fontosabb: betartom a YouTube előírásait.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik