Tech

Ilyen egyszerű kikerülni az iPad 2 jelszavát

Nincs másra szükség, mint egy Smart Cover képernyővédőre, amit a legtöbben amúgy is megvettek.

Kapcsolódó cikkek

Beszéltünk már az iPhone 4S beszédfelismerője által hagyott biztonsági résről, most az iPad 2 kényelmi megoldásával kapcsolatban vetődött fel probléma. A 9to5Mac felvételén rögzített lehetőség már konkrét alkalmazásokhoz enged hozzáférést. A magunk részéről emeljük kalapunkat, hogy ezt a hibát észrevették.

A Smart Cover – amellett, hogy védi az iPad 2 képernyőjét – azért is nagyon jó, mert felhajtása esetén automatikusan ébreszti a táblagépet. A jelszavas védelmet ez önmagában még nem kerüli meg, azonban ha először eljutunk a kikapcsolás lehetőségéhez, majd utána hajtogatjuk vissza a Smart Covert és rányomunk arra, hogy mégse kapcsoljon ki a készülék, úgy a lezárás előtt használt, nyitva maradt alkalmazásban szabadon tevékenykedhetünk.

Ezzel a módszerrel szerencsére nem lehet eljutni az adott appen kívül sehova, azonban képzeljük el azt, ha a nyitva maradt program épp a postafiókunk.

Amennyiben nem maradt nyitva alkalmazás, úgy kisebb a baj, hiszen akkor csak a menürendszert nézhetjük át, programokat nem tudunk elindítani.

A hiba tehát nem végzetes, azonban mégis figyelemreméltó. A biztonsági rés könnyen orvosolható azzal, ha a beállítások között kikapcsoljuk a Smart Cover “tablet-ébresztő” képességeit. Ezzel pedig eljutottunk ugyanoda, ahova a Siri biztonsági problémájánál is: kényelem kontra biztonság – ez a kérdés, válasszatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik