Tech

VIGYÁZZ, SPAM: A csalók fenyegetnek perrel

A spam és online csalás mesterei a jogkövető állampolgárok jogkövető magatartását próbálják kihasználni.

Már a levél tárgya is arra hívja fel a figyelmünket, hogy hamarosan alperesi pozícióban találhatjuk magunkat, amennyiben nem fejezzük be illegális tevékenységünket, de a feketeleves csak most következik.

A feladó ugyanis arról értesíti a tisztelt címzettet, hogy e-mail címéről csak úgy ömlik a levélszemét, ami természetesen elfogadhatatlan, így az általa képviselt vállalatnak hamarosan elfogy a türelme és saját postaládái tisztán tartása érdekében igenis perbe lép.

Az ügy komolyságát bizonyítandó a jogi osztály által megszövegezett dokumentumot is elküldte egy zip csatolmányban. Nemhogy megnyitása, de letöltése sem ajánlott, hiszen a csalóknak épp az a céljuk, hogy ijedtségünkben reflexből megnézzük a tartalmát.

Ha őszinték szeretnénk lenni, annyit azért el kell mondanunk, hogy az esettel kapcsolatban két dolog fogalmazódott meg bennünk azonnal. Egyrészről az ötlet elismerésre méltóan zseniális. Másrészről, hogy a spam hanyatló adatai mellett miért csak most jött (ismét) divatba az offline világban rendszeresen használt módszer, jogkövető hajlamunk kihasználása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik