Tech

E-könyvbe e-autogram?

Bár az e-könyvek lassan, de biztosan terjedésnek indultak, vannak dolgok, amikben egyelőre csak nehezen helyettesíthetik a hagyományos társaikat.

Például eltűnnek a színes könyvborítók és éppen ezért nincs többé lehetőségünk a könyve alapján leszólítani a nekünk tetsző idegent; de az ismerősök könyvespolcainak böngészése is a múlté, ahogy persze a papír által okozott apró, de annál kellemetlenebb vágások is. Ahogy egy legyet sem szívesen csapunk agyon egy e-olvasóval.

Egy ideig félő volt – nyilván csak azok körében, akiknek ez fontos -, hogy feledésbe merülhet a szerzői autografálás is. Az utóbbi években számos módszert próbáltak kifejleszteni ennek megakadályozására, mi most a Kindle olvasókra specializálódott Kindlegraphról szólnánk.

Működéséhez az aláírásra vágyó olvasónak Twitteres hozzáférésével kell bejelentkeznie, a szerzőnek (és kiadójának) szintúgy be kell lépnie a Kindlegraph alkalmazásába. A felhasználó a rendszeren belül kiválasztja, hogy mely könyvhöz szeretne digitális autogramot, ezt továbbítják a szerzőnek, aki néhány kedves szó mellett odaírja a nevét és mindez egy különálló fájlként kerül visszaküldésre az olvasónak.

Rendben, nem épp olyan, mint az igazi… ok, nem is hasonlít az eredeti élményre. Úgyhogy a magunk részéről csak abban reménykedünk, hogy ez a technológia – persze csak, ha igény is van rá – fejlődni fog egy kicsit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik