Tech

Minden más formátumot előznek az e-könyvek

Amennyiben valaki még gondolkodna az e-olvasó beszerzésén, a nyugati trendek alapján nincs miért aggódnia: az e-könyv az új könyv.

Bár a magyarországi helyzet ezt nem erősíti (egyelőre) meg, az Egyesült Államokban egyre elhanyagolhatóbbak az nyomtatott könyvek eladási adatai, míg az e-könyvek felfelé ívelő karrierének még messze nincs vége. 2011. februárja volt az első olyan hónap, ahol az e-könyvek amerikaszerte előzték a nyomtatott nagyapáikat, mindezt egy hónappal azután, hogy az Amazon saját statisztikái is ugyanezt igazolták.

Bár az Amerikai Kiadók Szövetségének szóvivője arra figyelmeztetett, hogy saját adataik sem teljesen megbízhatóak, mivel előfordulhat, hogy egyes könyvesboltok nem adják le nekik eladási statisztikáikat, az e-könyvek 202%-os növekedése elég stabil előrejelzés lenne bármelyik piacon.

Attól tehát nem kell félni, hogy az e-könyv, mint formátum, megbukna (ez a 3D-ről szerintünk még mindig nem mondható el), sokkal inkább az a kérdés, hogy milyen e-olvasót válasszon az ember és hogy itthon mikor fogja végre annyira megérni e-könyvet venni, mint tőlünk nyugatabbra?

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik