Tech

Súlyos hiba az iOS 4.1-ben

Az Apple operációs rendszere legújabb verziójának biztonsági rése nem kicsi.

Az iPhone – mint manapság talán minden telefon – is képes arra, hogy a billentyűzárat számokból álló jelszóval védje. Így, ha a mobil ki is kerülne tulajdonosa birtokából, a “megtaláló” a tartalomhoz nem fér hozzá, és a telefont sem tudja másra használni, mint levélnehezéknek – vagy alkatrésznek.

Az iOS 4.1 azonban úgy tűnik, nem képes már a teljes védelemre. Mivel az Apple a vészhelyzetekre is gondol, a normális működés közben a billentyűzár ellenére is képesek vagyunk telefonálni, persze csak a mentőknek vagy a rendőrségnek.

Ezt a rést lehet kihasználni. Egy bármilyen telefonszám beütésével, a hívás indítása után ha lenyomjuk a billentyűzár gombját, egyből a telefon alkalmazásába kerülünk, ahonnan megtekinthetjük a telefonkönyvet, hívásinformációkat és természetesen telefonálhatunk is.

Sőt, a telefon alkalmazáson keresztül az iPhone-on tárolt képekhez és zenékhez is hozzá tudunk férni. A módszer működik iPhone3G, 3GS és 4-es verziókon is. Sőt, az iOS 4.2 bétája is tartalmazza ezt a kiskaput.

AJÁNLOTT LINKEK:

iOS 4.1 glitch lets you bypass lock screen to access Phone app, photo album (video) (Engadget)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik