Tech

Az Apple bejelentései

Az Apple "Back to the Mac" címmel tartott konferenciát, melyen a cég legfrissebb dolgait lehetett megismerni.
Kapcsolódó cikkek

A cím arra utalt volna, hogy a táblagépek és telefonok után az almás cég ismét kicsit több figyelmet szentelne annak a terméknek, amely idáig juttatta és ami a mai napig bevételeinek egyharmadát teszi ki. Az öt legfontosabb dolog, amiről a konferencián szó esett valóban a Mac körül forgott, de a számítógép nagyon sokat kapott kisebb, mobilkommunikációs testvéreitől.

Egyrészről ott volt a nap eseménye, az újragondolt MacBook Air, amely nemcsak a hardware-t tekintve újult meg.

Ezzel kapcsolatban a második legfontosabb dolog az új OS X bemutatása volt, amely ismét egy dzsungel-nagymacska, ezért a Lion nevet kapta. Legfontosabb újítása a multi-touch képesség, melyet a touchpadek és egerek kapnak általa. De emellett tökéletesedett maga a kezelőfelület is új teljes képernyős lehetőségekkel és egy kattintásos letöltésekkel.

A következő dolog, amit a Mac az iKütyüktől kapott az App Store. Az iPhone és iPad eszközöknél nagy sikereket elért alkalmazásbolt egy verziója végre a Macek számára is elérhető lesz.

A Mac is futtatni fogja a FaceTime alkalmazást. Olyannyira, hogy a béta már most tesztelhető, melyről könnyedén felhívhatjuk iPhone-os ismerőseinket.

Végül, de nem utolsó sorban megújult az iPhoto és a 11-es verzió az iLife hasonló számú változatával együtt lesz elérhető csomagként vagy meglévő felhasználóknak frissítésként mintegy 50 dollárért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik