Tech

iPhone OS: a Flash-nek már biztosan annyi

Az Adobe bejelentette, hogy nem fejlesztik tovább a Flash-ben készült szoftverek iPhone OS-en való futtatását lehetővé tévő eszközöket.
Kapcsolódó cikkek

A nemrég megjelent Adobe Flash CS5-ben szerepelnek olyan eszközök, amelyekkel a fejlesztések könnyen lefordíthatók az iPhone OS nyelvére, azaz futtathatók lesznek. A grafikusszoftver-gyártó így próbálta meg kiküszöbölni, hogy at Apple nem támogatja a birtokukban lévő formátumot, mondván, az túlságosan erőforrásigényes.

Eddig ez nem is jelentett volna gondot, azonban az Apple nemrég úgy változtatta meg a feltételeit, hogy csak azok a szofverek jelenhetnek meg az iTunes App Store-ban, amelyek a saját fejlesztőeszközeivel készültek, azaz a konvertált szoftvereknek esélye sincs, hogy bekerüljenek a boltba. Bár ez a döntés óriási felháborodást váltott ki a programozók körében, minden bizonnyal így marad a helyzet.

Ezt felismerve az Adobe bejelentette, a jövőben a többi okostelefon-platformra koncentrálnak, az iPhone-os eszközöket pedig meghagyják, de a jövőben nem fejlesztik azokat tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik