„Ding dong, a boszorkány halott” – így posztolta a nő anyja gyászjelentését

A szöveg megírása közben „jókat kuncogott magában” a februárban elhunyt Maine állambeli nő lánya.

Sajátos gyászjelentés terjed az interneten: egy állítólag rosszindulatú anyáról szóló, kegyetlenül őszinte nekrológ.

Florence „Flo” Harrelson, 65 éves, korábban Chelsea-ben élt, 2024. február 22-én halt meg, a családja nélkül – amit a maga után felégetett hidaknak és maga után hagyott pusztításnak köszönhet.

Florence nem akarta, hogy gyászjelentés készüljön, és azt sem, hogy bárki is – beleértve a családját is – értesüljön a haláláról. Azért, mert még a halálában is azt akarta, hogy azok, akiket terrorizált, még mindig félelemben éljenek. Ez tehát nem is annyira gyászjelentés, mint inkább egy közszolgálati közlemény

– így szól a szöveg.

A korábbi Chelsea-i (Maine állam) lakos, Florence Harrelson még februárban halt meg, de a gyászjelentést a Kennebec Journal and Morning Sentinel című lap a napokban hozta le, ugyanis a szöveg szerzője, Harrelson lánya, Christina Novak, csak nemrég tudta meg, hogy édesanyja meghalt. A nő 10 évvel ezelőtt beszélt utoljára az anyjával.

Novak a Bangor Daily News című helyi lapnak elmondta, hogy a gyászjelentés megírása közben „jókat kuncogott magában”. Igazából hagyományos gyászjelentést akart írni, de a szöveg szarkazmusba torkollott.

Novak hozzátette: 86 dollárt fizetett a gyászjelentésért, de „az ezt követő szórakozás megfizethetetlen volt”.

Novak az Óz, a csodák csodája című film betétdalával osztotta meg a Facebookon a gyászjelentést: Ding dong, the witch is dead, azaz: Ding dong, a boszorkány halott.