Szórakozás

Egy sámánhoz ment feleségül a norvég hercegnő

Heiko Junge / NTB / AFP
Heiko Junge / NTB / AFP
A rendezvény csak úgy tülekedtek a celebek.

Influenszerek, valóságshow-sztárok, tévés személyiségek vettek részt a norvég király legidősebb lányának a háromnapos ünnepséget lezáró esküvőjén egy amerikai sámánnal. Az 52 éves Márta Lujza és Durek Verrett Norvégia egyik legnagyobb turista-látványosságánál, egy fjord végén található kis faluban, Geirangerben kötötte össze az életét – írja az AP.

A csütörtökön kezdődő ünnepségeket lezáró esküvői ceremónia egy nagy fehér sátorban volt, norvég és amerikai művészek is felléptek rajta, gospel ugyanúgy felhangzott, mint lapp dal.

A ceremónián megjelent a törékeny egészségű, 87 éves V. Harald norvég király, felesége, Szonja norvég királyné és a királyi család más tagjai is. A svéd királyi családot Viktória koronahercegnő és férje, Daniel herceg, valamint fivére, Károly Fülöp herceg és felesége, Szonja hercegné képviselte. Más európai királyi család nem vett részt az esküvőn.

Csodálatos volt! Hollywood találkozott Geirangerrel

– örvendezett a tévés személyiség Harald Rønneberg a közmédia NRK-nak.

A pár az esküvőn készült képeket a Hello! brit bulvárlapnak, míg a filmes jogokat a Netflixnek adta el. Ez a norvég sajtó tiltakozását váltotta ki, mert szerintük ezek a megállapodások a helyi gyakorlatnak mondanak ellent. Egyébként sem túl jó a friss házaspár kapcsolata a norvég médiával, sokszor panaszkodnak rájuk a közösségi oldalaikon, a sajtó cserében gyakran kritizálja őket, valamint a királyi család renoméja sem a legjobb, főleg mióta a koronahercegnő fiát családon belüli erőszakkal gyanúsítják.

Márta Lujza már fiatalon érdeklődni kezdett a természetfeletti jelenségek és az alternatív gyógymódok iránt. A magát hüllőhibridnek tituláló Verrett-ről és hercegnőről – aki negyedik lenne a trónra kerülési sorban, de 2022-ben lemondott erről – itt írtunk részletesen, de röviden annyit róluk, az ara az angyalokkal és halottakkal tud kommunikálni, férje pedig a szellemek széles skálájával. Van egy amulettje is, aminek gyógyító erőt tulajdonít.

Házasságukat követően Verrettnek nem lesz királyi címe, sem hivatalos feladatai. Elvileg tartózkodniuk kéne egy megállapodás alapján attól, hogy a királyi házhoz fűződő kapcsolatukat pénzzé tegyék, de a hercegnő nemrégiben egy ginmárkát indított el a nevével és a címével. A címkét végül a király hatására megváltoztatták.

Márta Lujzának három gyermeke van előző házasságából Ari Behn íróval, akitől 14 évnyi házasság után 2017-ben vált el.

Apropó sámánok, témába vág legújabb videónk:

Kapcsolódó
„Mindenki keresi a helyét, mert most az ember egy köztes térben bolyong” – hogy kerülnek távoli országok sámánjai a Börzsönybe?
Augusztus közepén tartották a tizedik Napszarvast a Börzsönyben. Az eseményre nemcsak itthonról, de a világ különböző pontjairól érkeztek látogatók, akikkel arról beszélgettünk: miért ekkora az igény a modern emberben a spiritualitásra?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik