Szórakozás

Milliókat érő meglepetés lapult a padlószőnyeg alatt

Milliós megtekintést értek el a felújítást dokumentáló videók.

Ha más értelemben nem is, de lakberendezési szempontból mindenképpen különleges meglepetésben volt része egy brit házaspárnak, akik megvettek egy régi házat London Walthamstow nevű városrészében, és elkezdték felújítani az ingatlant. Az új otthonuk padlóját ugyanis több réteg padlószőnyeg borította egészen addig, amíg át nem vették a kulcsokat, és úgy döntöttek, hogy inkább felszedik a burkolatot.

Ekkor pedig azt is felfedezték, hogy a ház padlóját eredetileg olyan tömör fából készített parketta borította, ami akár 25 ezer angol fontot – azaz közel 12 millió forintot – érhet, és az eltávolított szőnyegek olyan jól megvédték, hogy szinte sértetlen állapotban volt.

„Eredetileg csak egy aprócska sarkokra lettünk figyelmesek a ház meglátogatásakor, de amikor kiderült, hogy gyémánt alakú parkettáról van szó, ami tökéletes állapotban, egyszerűen el voltunk ájulva” – mesélte a feleségével, Emilyvel lakásfelújításba vágó Josh Brooks‚ akiknek a híre meg az Atlanti-óceán túloldalára, a New York Posthoz is eljutott.

@brooks_renovation

This was the moment we first saw the flooring 🤩

♬ original sound - Josh

A 38 éves nő és a 37 éves férje egyébként a TikTokon dokumentálja a lakásfelújítása részleteit, ahol az évtizedekig szőnyeg alá söpört értékes padlóra annyira rácsodálkoztak a felhasználók, hogy mindkét lakberendezési kuriózumot bemutató videójuk milliós megtekintést ért el – miközben a brooks_renovation nevű profiljuknak kevesebb mint 6 ezer követője van összesen.

„Egy padlóburkolat-szakértő is átjött hozzánk, hogy megnézze, és azt mondta, hogy ez az egyik legjobb tölgyfafajta, amit valaha látott, és kiváló állapotban van” – áradozott Josh, aki azt is elárulta, hogy a szakértő a tömör fából készített padló értékét 20-25 ezer fontra – mai árfolyamon 9,3-11,7 millió forintra – becsülte.

@brooks_renovation Bought an old house with hidden gems- diamond parque flooring #homerenovation #newhouse #london #beforeandafter #homereno #homemakeover #diy #diyproject #parquet ♬ HOOLIGANG - Joey Valence & Brae

„Megütöttétek a padlólottó főnyereményét!” – irigykedett egy hozzászóló a közösségi oldalon, míg egy másik azt írta: „Ez egyszerűen fenomenális!”. Egy harmadik kommentelő pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy „annyira gyönyörűek, soha nem hagynám abba a sírást!”

És valószínűleg a házaspár tagjai is hasonlóan tekinthetnek a felfedezésükre, hiszen azt tervezik, hogy mindenképp megtartják a parkettát, csak talán egy kicsit lecsiszolják, bepácolják, és lelakkozzák, hogy a lehető fényesebben csillogjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik