Szórakozás

Harry herceg elmondta, Meghan Markle miért nem tér vissza az Egyesült Királyságba

Rosa Woods - Pool / Getty Images
Rosa Woods - Pool / Getty Images
Úgy véli, felesége veszélyben lenne az ő szülőhazájában.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban mondtak le arról, hogy a királyi család dolgozó tagjai legyenek, majd Kaliforniába költöztek. Noha a herceg azóta többször is visszatért az Egyesült Királyságba, gyerekei legutóbb 2022 júniusában tartózkodtak az országban, míg felesége utoljára az év szeptemberében, a néhai II. Erzsébet királynő temetésére tartott vele, azóta nem járt Angliában.

A minap jelent meg a Tabloids on Trial című dokumentumfilm, melyben a sussexi herceg arról is beszélt, miért nem tervezi ismét az Egyesült Királyságba vinni a feleségét.

Még mindig veszélyes, és elég egyetlen magányos szereplő, egyetlen ember, aki olvassa ezeket a dolgokat, hogy az olvasottak alapján cselekedjen. Legyen szó késről vagy savról, vagy bármi másról, ezek a dolgok valódi aggodalomra adnak okot számomra. Ez az egyik oka annak, amiért nem hozom vissza a feleségemet ebbe az országba

idézte Harry herceget a People.

A lap emlékeztetett, hogy Neil Basu, a Metropolitan Police korábbi terrorizmusellenes vezetője 2022-ben azt mondta, a sussexi hercegné életét valódi fenyegetések érték, amíg az Egyesült Királyságban élt.

Voltak csapataink, amelyek nyomoztak. Vontak felelősségre embereket ezekért a fenyegetésekért

– mondta akkor Basu.

Mint ismeretes, miután a hercegi pár visszalépett hivatalos királyi teendőitől, elveszítették a jogukat, hogy az Egyesült Királyságban automatikusan rendőri védelmet biztosítsanak számukra. Bár a herceg annak idején felajánlotta, hogy fedezi saját biztonsági költségeit, kezdeményezését elutasították. Harry herceg évek óta próbálta felülbíráltatni a brit kormány, pontosabban a királyi család és egyéb magasrangú emberek védelméért felelős bizottság (RAVEC) döntését, februárban azonban a Legfelsőbb Bíróság bírája elutasította a kérelmét, egyben helybenhagyta azt a bizottsági döntést, aminek értelmében 2020-ban csökkentették Harryék biztonsági szintjét. A herceg akkor úgy döntött, fellebbezni fog a döntés ellen, szóvivője pedig hangsúlyozta, hogy

„Harry nem különleges bánásmódot kér, hanem a RAVEC saját szabályainak tisztességes és törvényes alkalmazását, ami biztosítja, hogy a RAVEC saját írásbeli szabályzatának megfelelően ugyanolyan elbírálásban részesüljön, mint a többiek”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik