Szórakozás

Meghan Markle lenge öltözetét kritizálta Nigéria first ladyje a hercegné látogatása után

Emmanuel Osodi / Anadolu via Getty Images
Emmanuel Osodi / Anadolu via Getty Images
„Nem a Met-gálán vagyunk. A mi kultúránkban nem fogadjuk el a meztelenséget” – mondta Oluremi Tinubu.

Májusban három napra Nigériába látogatott Harry herceg a feleségével, Meghan Markle-lel, aki az utazás során hangsúlyozta nigériai származását, és hogy egy DNS-teszt szerint 43%-ban nigériai. Pár héttel ottlétüket követően Oluremi Tinubu korábbi szenátor, jelenlegi first lady beszédében azt kérte a nigériai nőktől, ne veszítsék el önmagukat, miközben amerikai hírességekre próbálnak hasonlítani, írja a New York Post.

Bola Tinubu elnök felesége férje kormányzásának első évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Abujában felszólította a fiatalokat, hogy öltözzenek szerényebben, és utasítsák el az amerikai sztárok által népszerűsített hiányos öltözékeket.

Meg kell védenünk a gyerekeinket. Látjuk, hogyan öltözködnek ők. Nem a Met-gálán vagyunk. A meztelenség mindenhol ott van, miközben a férfiak rendesen fel vannak öltözve. Üzenjük nekik: a mi kultúránkban nem fogadjuk el a meztelenséget. Nem tartjuk szépnek, egyáltalán

– fogalmazott Tinubu, majd így folytatta:

Meghan minek jött ide Afrikát keresve? Ez olyasvalami, ami bennünk lakozik. Mi tudjuk, hogy kik vagyunk. Ne veszítsétek el, kik vagytok!

Korábban is érték bírálatok Markle ruhaválasztásait az afrikai utazás során, szakértők is úgy vélekedtek, hogy túl sokat mutató darabokat választott a hivatalos programokra, és sokkal visszafogottabban kellett volna öltözködnie egy olyan országban, ahol a lakosság fele muszlim vallású. Egy divatszakértő azt is megjegyezte, hogy a hercegné valószínűleg konzervatívabban öltözött volna fel, ha az angol királyi család képviseletében tesz látogatást Nigériában.

Kapcsolódó
Rengeteg kommentet generált Meghan Markle Nigériában viselt ruhája a nevében rejlő irónia miatt
Tisztelgés a királyi család előtt vagy szimpla trollkodás? Megoszlik az emberek véleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik