Szórakozás

Herczeg Zoltánnak nem sikerült betartania a börtönben tett fogadalmát

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Szégyelli is magát miatta.

Évértékelő beszélgetésre hívták be Herczeg Zoltánt a Reggelibe. A pályaelhagyást fontolgató divattervező itt elmondta: neki nagyon lassan indult 2023, áprilistól kezdett begyorsulni az év (Herczeg ekkor szabadult a börtönből, ahová drogkereskedelem gyanúja miatt került), augusztustól pedig már túl gyors is lett (ekkor lett vége a házi őrizetének, innentől fogva nyomkövető nélkül, szabadon mozoghatott).

A felgyorsult életem nem hiányzott, megmondom őszintén. Kevés dolog szerethető abban, amit én átéltem, de az, hogy lelassul az idő, lelassul az élet, és tud az ember magáról gondolkodni, az nagyon hiányzik itt kint. Bár megfogadtam, hogy megtartom azt a tempót, de lehetetlen. Egyrészt rosszul esik, hogy nem sikerült, másrészt szégyellem is magam, hogy ezt az ígéretemet nem tudtam betartani

– fogalmazott a műsorban Herczeg Zoltán, majd így folytatta:

Nemcsak visszacsöppensz abba a mókuskerékbe, amiből kiestél, hanem szeretnéd bepótolni azt, amit kihagytál. Ez egy természetes emberi reakció, és nem biztos, hogy tudunk az ösztöneinknek mindig megálljt parancsolni. Az ösztön azt mondja, »veszteséget szenvedtél, akkor most csináld újra, növekedj, fejlődj, gyarapodj«. Ezt általában anyagiakban értjük, és én anyagiakban is jelentős veszteséget könyvelhetek el, ezért van egy ösztön bennem, hogy csináljam még jobban, még gyorsabban. Így ellent mondok annak a fogadalomnak, amit tettem.

Mint mondta, ez az életmód szerinte „pusztulásba viszi” az emberiséget. Ő sokat gondolkodik azon, hogy vajon úgy él-e, hogy az hasznos legyen, és mindig rájön, hogy nagyon nem, sőt. Szerinte ezen úgy lehet változtatni, ha az ember a saját igényeinek gátat szab és csökkenti a fogyasztását. A jövőben fenntarthatósággal szeretne foglalkozni, terveiről nemrég részletesebben is mesélt.

Kapcsolódó
A divatipart elhagyó Herczeg Zoltán elmondta, miből szeretne megélni a jövőben
Több tényező is arra sarkallta, hogy elhagyja korábbi pályáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik