Szórakozás

Herczeg Zoltán pályaelhagyáson gondolkodik, mert szerinte nincs már szükség a divatiparra

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A környezet védelmének érdekében nemcsak dumálni akar a ruhavásárlás feleslegességéről, nem is akar hozzájárulni az eladásokhoz.

Herczeg Zoltán volt a Probléma Hajóssal és Márkóval című műsor vendége, ahol főleg a drogkereskedelem miatt börtönben töltött fél évről mesélt, de az is szóba jött, hogy a divattervező szeretné elhagyni eredeti pályáját.

Kifelé lábalok a divatból, mert szerintem nincs rá szükség ma már

– jelentette ki Herczeg, aki elárulta: nem először merült fel benne ez a gondolat, többször fel akart hagyni a munkájával, de mint mondta, a divat nem engedte el őt.

Most nagyon abba akarom hagyni, és szerintem abba is fogom egy-két éven belül

– mondta, majd az okoról is beszélt:

Elértünk a bolygó kapacitásának a felső határához. A divat az építőipar után a legszennyezőbb ipar a világon. Nincs annyi birka, víz, festék, vegyianyag, mérgező anyag, amit a divatipar ne szívna fel, miközben minden embernek százszor annyi ruhája van, mint amennyit hord. Az óceánokban kötnek a ruháink, amiket nem hordunk, és amiket három hetente cserélünk le, mert a fast fashion cégek kitalálták, hogy három hetente kell kollekciót gyártani. Ez egy olyan terület, egy olyan kérés, amibe belepusztul az ember. Persze, a cementet is abba kéne hagyni, a betont is, az acélt is, mindent… De én nem vagyok építőipari ember, én ruhaember vagyok. Amit én tudok tenni a környezetért és a Földért, az az, hogy nemcsak dumálok róla, hogy nem kell ruhát venni, hanem nem is adok el.

Hozzátette: neki annyi ruhája van, hogy élete végéig nem kell újat vennie, és ezzel mindenki más is így van. „Nem kell! És akkor nem fog kikötni az óceánban, nem fognak a delfinek meg a teknősbékák beledögleni, és talán egy-két hónappal tovább él az emberiség.” – fogalmazott Herczeg Zoltán.

A teljes beszélgetés itt érhető el.

A divattervező ruháinak számát nemrégiben barátnője is redukálta, miután tudomást szerzett Herczeg hűtlenségéről.

Kapcsolódó
„Unikális darabok váltak szemétté” – Herczeg Zoltánon bosszút állt megcsalt párja
A divattervező a hír hallatán hisztériás rohamot kapott, eleinte azt hitte, nem tud megbocsátani barátnőjének, akihez hűtlen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik