Szórakozás

Gálvölgyi János: Egyre jobban le van nyomva az értelmi színvonal, tehetséges kollégáim be sem jutnak a tévébe

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Vagy ha be is jutnak, „elmennek a farmra zabot hegyezni vagy a dzsungelbe bogarat enni”, mondja a színész, aki kemény kritikával illette a mai tévéműsorokat.

Gálvölgyi János színészkarrierje kezdete óta számos tévéjátékban, sorozatban és egyéb televízióműsorban tűnt fel. A színművész nemrég az Újbudai Nagykávéház vendégeként egyebek mellett arról beszélt, jelenleg pályakezdő kollégái szerinte jóval nehezebb helyzetben vannak, mint annak idején ők.

Olyan tehetséges kollégáim vannak, akik be sem jutnak a tévébe. Ha be is jutnak, elmennek a farmra zabot hegyezni vagy a dzsungelbe bogarat enni. Az én korosztályomban minden héten háromszor voltunk valamilyen tévéjátékban. Ma meg A Nagy Ő-ért versengek tripla szájú asszonyok! Megáll az ember esze, hogy ez a magyar kultúra. Vagy jobb nevű kollégáim bokszolnak… Hát el tudja azt képzelni, hogy a Somlay Artúr és a Csortos Gyula bokszolnak vagy elmennek a Farmra?

idézi a story.hu Gálvölgyit, aki azt is hiányolja, hogy az olyan népszerű műsorokban, mint a Sztárbox, nem szerepeltetik az idősebb korosztályt.

Imádom a bokszot. Én is néztem. Nem ezzel van problémám. Egy kicsit az fáj, hogy nincs egy öreg kategória, ahol betolnák két tolószékes versenyzőt, és köpködnének egymásra

– mondta nevetve a színész.

Annak is örülne, ha újra nagyobb teret kapna a kultúra a tévében.

Ez világjelenség. Egyre jobban le van nyomva az értelmi színvonal a tévében. A közönség azt néz, amit kap. Annak idején az általam csodált Szinetár Miklós azt mondta, a színházi közvetítésekkel azért álltak le, mert csak 600-800 ezer néző volt

– emlékezett vissza Gálvölgyi János.

A teljes beszélgetés a YouTube-on érhető el.

A színművész nemrég a szinkronszakma működéséréről is elmondta a véleményét:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik