Szórakozás

Fél évig lakott észrevétlenül egy férfi egy sanghaji bevásárlóközpontban

Annyira berendezkedett a pláza lépcsőházi fantomja, hogy még egy sátra, egy ágya, egy íróasztala és egy ergonomikus széke is volt.

Olyan magasra szöktek az albérletárak Sanghajban, hogy egy helyi fiatalember új lakás helyett jobb híján egy bevásárlóközpont eldugott lépcsőházában találta meg az új otthonát. A pláza fantomjának annyira jól ment a rejtőzködés, hogy csak fél évvel a beköltözése után fedezték fel, hogy illetéktelenül lakik az épületben – írja a New York Post.

A Shanghai Daily című helyi angol nyelvű napilap a közösségi oldalán egy videót is megosztott a férfiről, aki a fél év alatt olyan kényelmesen berendezkedett a bevásárlóközpont lépcsőházában az egyik lépcső alatt, hogy egy sátor, egy ágy, egy íróasztal és egy ergonomikus szék is volt nála, amikor lekapcsolták.

Illetve telefonnal, és laptoppal is rendelkezett, amiket a pláza más részein tudott csak feltölteni, mivel a lépcsőházban nem voltak konnektorok.


Sátorra állítólag azért volt szüksége, mert ott bujkált a biztonsági őrök elől, amikor el kellett tűnnie szem elől. De az egyik biztonsági őr még így is felfedezte, csak megesett rajta a szíve. A Metro beszámolója szerint ugyanis megengedte neki, hogy ott maradjon, miután az önkényes plázafoglaló azt mondta neki, hogy

csak szüksége van egy olyan helyre, ahol tanulhat.

A fiatalembert végül október 30-án bukott le a biztonsági őrök előtt, akik le is tartóztatták.

Azt egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mikor és miért döntött úgy a férfi, hogy a bevásárlóközpontban kezd új életet, de Kínában máskor is előfordult már hasonló esett. Másfél évvel ezelőtt egy férfiről szóló riportot mutattunk be, aki akkor már 14 éve élt a pekingi nemzetközi repülőtéren.

Ahogy a világ más tájain is előfordulnak hasonló esetek. A legismertebb repülőtérre költöző ember, egy Mehran Karimi Nasszeri nevű korábbi iráni menekült – akiről a Tom Hanks Terminál című filmben alakított karaktert is mintázta Steven Spielberg –  például 18 éven keresztül lakott a párizsi Charles de Gaulle reptéren, és egy évvel ezelőtt a halál is itt érte utol.

Fogolyként élt a terminálember, aki hiába szabadult ki, mégis visszament meghalni a reptérre
Steven Spielberg filmet forgatott annak az iráni férfinak a történetéből, aki közel húsz évig élt a párizsi reptéren. A fikciónak túl valóságos, valóságosnak már-már hihetetlen történet mögött egy szomorú emberi tragédia húzódik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik