Szórakozás

Verekedés tört ki a bulin, amit ingatlantulajdonosok a kilakoltatások újraindítása miatt rendeztek

Sundry Photography / Getty Images
Sundry Photography / Getty Images
Koktélpartival ünnepelték ingatlanbérbeadók a kilakoltatási moratórium végét a kaliforniai Berkeleyben. A bulit tüntetők zavarták meg, majd kitört a verekedés.

Közleményben fejezte ki csalódottságát a városvezetést és a helyi rendőrséget illetően a kaliforniai Berkeley Ingatlantulajdonosainak Szövetsége, miután verekedés tört ki egy bulin, melyet a szervezet azért rendezett, hogy megünnepelje, újra elindultak a kilakoltatások a városban – írja egy helyi lap.

Ahogy több amerikai településen, a kaliforniai Berkeleyben is 2020 márciusában rendeltek el kilakoltatási tilalmat, a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt. A moratórium augusztus 31-én járt le, vagyis szeptember elsejétől az ingatlantulajdonosok utcára tehetik a nem, vagy késve fizető bérlőiket – írja a Los Angeles Times.

Amikor a Berkeley Ingatlantulajdonosainak Szövetsége partit hirdetett szeptember 13-ra, a közösségi médiában sokan a világ legízléstelenebb bulijának nevezték az eseményt, melyen a gazdagok koktélokkal arra koccintanak, hogy nehéz helyzetben lévő emberek és csalások válhatnak hajléktalanokká.

A bulinak helyt adó étterem előtt mintegy ötven-hatvan tüntető gyűlt össze. A szemtanúk beszámolói szerint a rendezvényre érkező főbérlők olyasmiket kiabáltak feléjük, hogy „paraziták”, illetve „el lehet menni dolgozni”.

Később néhány tüntető bement az étterembe, majd nem sokkal később verekedés tört ki. A helyszíni beszámolók szerint ökölharc alakult ki, székek és tányérok röpködtek. A verekedés állítólag azzal kezdődött, hogy egy ingatlantulajdonos pofonvágott és meglökött egy tüntető nőt.

Bár az étterem előtt rendőrök álltak, nem avatkoztak közbe. Később egy közleményben azt írták, azért nem, mert nem vették észre, hogy odabent verekedés tört ki és senki sem kért sem orvosi, sem rendőri segítséget.

A tüntetők nem sokkal a verekedés kitörése után távoztak az étteremből. Később az ingatlantulajdonosok egyike feljelentést tett, az ügyben nyomozás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik