Szórakozás

Czutor Zoltán a tűzijátékról: Tényleg nem lehet vidámnak lenni 25 percig ebben az elcsigázott világban?

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Ő a családjával összeborulva örült a rakparton, hogy magyarok lehetnek.

Augusztus 20-án 34 ezer pirotechnikai effekt világította be az eget Budapesten, 230 indítási pontról. Bár rengetegen nézték a tűzijátékot vasárnap este, rengeteg kritika is érte az eseményt:

  • a kutyatulajdonosok – köztük Tornóczky Anita – idén is szót emeltek a hangzavar ellen,
  • mások az ünnepség árát sokallták. Lakatos Márk például úgy fogalmazott: „A sok tízmilliárdot elfüstölték a petárdákra, a pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak továbbra is kuss, de legalább készülünk a háborúra…”

A dologra Czutor Zoltán, a Belmondo énekese is reagált.

Van egy szép hagyományunk: megünnepeljük egyszer egy évben a magyarságunkat, a nemzetünk születését. Nehogy már ne lehessen ezt egy előre bejelentett, 25 perces tűzijátékkal megünnepelni! Persze, most is voltak, akik egymásnak estek különböző platformokon, de kérdem én: tényleg nem lehet vidámnak lenni 25 percig ebben az elcsigázott világban? Mi a családdal kimentünk a rakpartra, onnan néztük az eseményt, és összeborulva örültünk, hogy magyarok lehetünk. Néha ez is kell, sőt, nagyon fontos

árulta el a Borsnak.

Czutor korábban már került összetűzésbe a kutyásokkal, akkor éppen a szilveszteri petárdások miatt.

A dolog emlékeztet a korábbi esetre a kutyásokkal, ám az azért más volt. Ott a kutyások tényleg erőszakosan léptek fel, ami csakis erőszakot szülhet. Pedig Isten látja lelkem, kurvára utálom a petárdázást én is. Megértem, hogy félnek a kutyák, de értük a gazdáik a felelősek. Nem lehetünk mindig mindenkire tekintettel.

A zenész továbbá elárulta, legkisebb gyermeke, a tavaly tavasszal született Franciska is megijedt először a nagy zajtól.

Csak az első durranástól ijedt meg, aztán megbabonázta a látvány.

Kapcsolódó
Tornóczky Anita: Gratulálok a kenyér és cirkusz jegyében milliárdokat elfüstölő, több ezer állat sokkos állapotát, halálát okozó tűzijátékhoz!
Ő maga egy percet sem látott belőle, mert közel háromnegyed óráig próbált megnyugtatni egy sokkosan őrjöngő kutyát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik