Szórakozás

Keserű Balázs: Ha valaki csak 8-tól 4-ig dolgozik, az is egy hozzáállás, csak akkor nem fog előrelépni

Katona László / RTL
Katona László / RTL
Ő például három év alatt annyit dolgozott, mint más öt és fél év alatt.

Keserű Balázs tavasszal nyerte meg Az álommeló első évadát, ezzel ő lett Balogh Levente elnöki asszisztense. Mint kiderült, ezt a pozíciót mindössze két hónapig töltötte be, főnöke ugyanis annyira meg volt elégedve a munkájával, hogy előléptette, így már ügyvezető igazgató és társtulajdonos is.

Keserű a hétfői Reggeliben elmondta, nyugaton már bevett szokás, hogy a tehetséges embereket akár mindössze 3-4 év munkatapasztalattal a hátuk mögött társtulajdonossá teszik, ha látják rajtuk, hogy előre tudják vinni a céget. Neki Balogh már az első munkanapjain felvázolta ezt a lehetőséget, ami aztán pár hét múlva meg is valósult.

Keserű Balázs az egyetemi tanulmányainak indulásával egy időben kezdett dolgozni is, első munkahelye egy húsüzemben volt, ahol segédmunkásként dolgozott – szerinte ez így természetes, úgy gondolja, az aljáról kell kezdeni az egészet. Bár lett volna lehetősége irodistaként dolgozni, ő azt választotta, inkább megnézni, ki mint is csinál a cégnél.

Ha jó vezető szeretnél lenni, és nem tudod, hogy pontosan mit delegálj, mert nem ismered a folyamatot, akkor nem fogod tudni azt sem, hogyan delegáld az adott feladatot

– magyarázta, hozzátéve: szerinte aki nem tanulja meg fiatal korában, hogyan érdemes elkezdeni dolgozni, az később sem fogja tudni.

Arról, hogy mit tett meg az előremenetel és a siker érdekében, azt mondja,

három év alatt öt és fél évet dolgozott, ha a munkaórákat számoljuk. 

Szerinte ez a nyitja annak, hogy az ember előre tudjon lépni a munkahelyi ranglétrán.

Itt térül meg a befektetett munka. Ha valaki azt mondja, hogy csak 8-tól 4-ig dolgozik, mert addig szól a munkaideje, az is egy hozzáállás, csak lehet, hogy akkor nem fog feljebb lépni a ranglétrán

– mondta a beszélgetés során, amit teljes egészében az RTL felületén lehet megnézni.

Balogh Levente már keresi Keserű Balázs utódját, hamarosan indul Az álommeló második évada.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik