Szórakozás

„Tudtam, hogy elszabadul a pokol” – megszólalt egy szemtanú a Montgomeryben történt tömegverekedésről

Egy 16 éves fehér tinédzser, és a színesbőrű hajóskapitány is megsérült a verekedésben, amelynek vélhetően rasszista indíttatása is volt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, négy embert letartóztattak Montgomeryben, miután több fehér férfi rátámadt az egyik hajó személyzetének fekete tagjaira Alabama folyó partján. Hatalmas tömegverekedés alakult ki, székeket vágtak egymáshoz az emberek, többen a vízbe zuhantak.

A balhét többen végignézték, az egyik szemtanú, Lauren Spivey azt látta, hogy a magánhajó, amiben a verekedést kiprovokálók utaztak, akadályozta, a nagy Harriott II kikötését, ezt tette szóvá az egyik fekete alkalmazott – írja a Mirror. Ekkor ment oda hozzá egyik hajókázó, és vitába keveredtek.

Spivey azt mondta, nagyjából fél-háromnegyed órát vitatkoztak, a veszekedés pedig fokozódott, amikor egyik fehér férfi megütött egy alkalmazottat, aki a földre esett, itt estek neki a többiek.

Úgy szálltak vissza a csónakjukba, mintha mi sem történt volna

– mondta a támadókról.

A nagyobb hajó végül ki tudott kötni, ami után újabb verekedés alakult ki.

Tudtam, ha a hajó egyszer eléri a kikötőt, elszabadul a pokol!

– mondta.

Montgomery polgármestere, Steven L. Reed kijelentette, igazságot fognak szolgáltatni, a támadók nem kerülhetik el a felelősségre vonást.

A verekedésben egy 16 éves fehér tini, valamint Damien Pickett, Harriott II színesbőrű társkapitánya is megsérült.

A Montgomeryben történt tömegverekedésnek vélhetően faji háttere is lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik