Szórakozás

Kellemes szombati estének indult, durva tömegbunyó lett belőle

Több embert letartóztattak Montgomeryben, van, aki a kikötőről a vízbe esett egy pofon után, mást egy székkel ütöttek le.

Legalább négy embert letartóztattak, de további felelősségre vonások követhetik még azt a Montgomery esetet, mikor fehér hajókázók és a fekete személyzet esett egymásnak az Alabama folyó partján szombat este – írta a Washington Post.

Steven L. Reed, a város polgármestere egy vasárnapi közleményben azt írta,

több meggondolatlan személy megtámadott egy embert, aki csak a munkáját végezte.

Ez a terület egy kedvelt helye a városnak nyaranta, van itt amfiteátrum, stadion, park és itt köt ki a 19. századi Harriott II Riverboat hajó, amely vacsorával, tánccal és különböző szórakozási lehetőségekkel kecsegteti az érkezőket.

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, de a tömegverekedés abból indulhatott ki, hogy egy fehér hajókázókból álló társaság pontonhajója megállt a folyóparton, így viszont a Harriott II nem tudott kikötni a helyére. A videókon az látszik, hogy egy fekete férfi, aki a kikötő személyzetéhez tartozik, veszekszik az egyik fehér férfivel, aki erre pofán vágja.

Másodpercek alatt ott termett több másik fehér férfi is, akik szintén nekiestek a fekete férfinek. A partról többen lementek és a hajóról is többen beugrottak a vízbe, hogy átússzanak a kikötőhöz és segítségére siessenek a földön fekvő férfinek.

Már lecsendesedett volna a helyzet, mikor feketék egy csoportja is megérkezett, akik nekimentek a balhés fehéreknek. Legalább egy ember a vízbe esett egy ütéstől, egy másikat pedig egy összecsukható székkel ütöttek le.

https://twitter.com/_dreadadon/status/1688194560101396480

Nagyon úgy tűnik, a verekedésnek faji háttere (is) van, ami különösen érdekes Montgomeryben, amely régen az egyik legnagyobb rabszolga-kereskedő város volt, komoly elnyomás érte itt a feketéket. Mára a lakosság 60 százaléka fekete, de így is csak 2019-ben választottak elsőként egy feketét, Reedet a városvezetés élére. Donald Trump, korábbi – és vágya szerint leendő – amerikai elnök előző nap tartott a városban pénzgyűjtő estet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik