Szórakozás

„Már nem is család vagyunk, hanem falka” – öt kutyája van a kétgyerekes Voksán Virágnak

Tulok András / RTL
Tulok András / RTL

Egyik törpespiccére úgy tekint, mint elsőszülött lányára.

Voksán Virág két kisgyereke, Beni és Vivi mellett öt pomerániai törpespiccről gondoskodik.

Mi már nem is család vagyunk, hanem falka! Most már végre én is tag lettem!

nyilatkozta a lemezlovas a Ripostnak.

Mint elmondta, tíz évvel ezelőtt tetszett meg neki ez a kutyafajta, mielőtt még felkapott lett volna.

Egy fotón szerettem bele, és eltökéltem, hogy nekem ilyen kutyus kell! Ekkor került hozzám Onyx. Aztán négy éve, még Vivi születése előtt megint megláttam egy fotót egy fehér törpespiccről, akit aztán el is hoztunk. Ő a kedvencem, titkon úgy tekintek rá, mintha ő lenne az első lányom. Aztán jött a harmadik, és úgy voltunk vele, hogy csak még egy: négynél már megállunk. Akkor viszont az történt, hogy egyszerre két baba is megtetszett, és pedig nem tudtam választani

– fogalmazott Voksán. Arról is beszélt, hogy a gyerekei születésekor fel sem merült benne, hogy a kutyáknak menniük kéne.

Rengeteg munka és lemondás, de annyi szeretetet adnak, hogy sosem válnék meg tőlük. A gyerekeket úgy nevelem, hogy óvatosan játsszanak velük, ne lépjenek rájuk, ne húzzák meg a farkukat. Beni már nagyon ügyesen el tudja látni őket, van, hogy a pórázt is közösen fogjuk.

Azt azonban elismerte, nem kevés logisztikával jár kimozdulni két kisgyermek és öt kutya társaságában. Mint elárulta, a két gyerek mellett általában két kutyára tud odafigyelni, így felváltva viszik magukkal az állatokat.

Bár párjával így érzik teljesnek a családi életüket, Voksán Virág hozzátette:

Azt nem tudom megígérni, hogy a jövőben nem szeretek bele egy újabb törpespiccbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik