Szórakozás

Schumacher Vanda: A plázákat előbb kéne bezáratni, mint a reptereket

RTL
RTL
A műsorvezető a klímaváltozás elleni küzdelemről beszélt: szerinte a fast fashion jobban gyilkolja a Földet, mint a repülőgépek, tehát neki nem az évi két-három utazásáról kéne lemondania, hanem a shoppingolásról.

Schumacher Vanda az rtl.hu villámkérdéseire válaszolt, az interjúból egyebek mellett kiderült, hogy ha nem színésznő, akkor üzletasszony vagy építész lenne.

Régen nagyon szerettem rajzolni és tervezni. Számomra akkor lett egyértelmű, hogy a színészetet választom, amikor megkaptam a levelet, hogy felvettek építészszakra, viszont én az egyetem helyett inkább egy új sorozatra mondtam igent

– árulta el.

Mint mondta, sok mélypont volt már az életében, régebben depresszióval küzdött. „Tavaly év végén éreztem azt, hogy teljesen ki vagyok égve, és változtatnom kell, pont ezért is hoztam meg a döntést, hogy elköltözöm Pestről és Amerikába megyek” – elevenítette fel. Ez fordulópontot jelentett az életében: az ott eltöltött pár hónap teljes mértékben megváltoztatta a világról alkotott képét.

Magánéleti témák mellett közéleti kérdésekre is válaszolt, például elmondta, hogy fogalma sincs, mennyibe kerül most egy kiló kenyér, de szerinte év végére egy euró lesz az ára, „aztán ha az árfolyam feljebb megy, akkor a kenyér ára is.” Szerinte Magyarország most is jó hely, de reméli, tíz év múlva még jobb lesz.

Annál a kérdésre, hogy Orbán Viktorral vagy Gyurcsány Ferenccel ragadna bent inkább egy liftben, a jelenlegi miniszterelnökre esett a választása. Azt kérdezné meg tőle, hogy hogyan szeretne változtatni azon, hogy ennyire távol áll Schumacher generációjától.

Úgy véli, a klímaváltozás elleni küzdelem legjobb módja nem a radikális életmódváltás, hanem meg kell találni a módját, hogy minden átálljon környezettudatosra.

Mert például a fast fashion jobban gyilkolja a Földet, mint a repülőgépek, tehát ha tenni akarnék a klímaváltozás ellen, akkor nem az évi két-három utazásomról kéne lemondanom, hanem a shoppingolásról, és a plázákat előbb kéne bezáratni, mint a reptereket, autógyárakat

– fogalmazott.

Legszívesebben Nagy Katalin orosz cárnővel vacsorázna együtt, de Charles Leclerc-kel vagy Elon Muskkal is szívesen bent ragadna egyszer egy liftben. Ha időutaznhatna, a második világháború kitörése előtti pár hónapot nézné meg, mert kíváncsi, mennyire volt sejthető, mi fog következni, és hogy az az időszak mennyiben hasonlít a mostanihoz; esetleg 2008-ba menne vissza, hogy annyi bitcoint vegyen, amennyit csak lehet. Leclerc-ket és Anya Taylor-Joy-t tartja a legvonzóbb embereknek a világon, az ideális partnere legfontosabb tulajdonságai pedig a következők:

Legyen okosabb, mint én, nálam ez a legfontosabb, minimum beszéljen idegen nyelveket. Legyen kisugárzása, és tudja tartani velem a tempót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik