Szórakozás

Özönlenek az ötcsillagos értékelések a pizzériához, ami „lebuktatta” Andrew Tate-et

Állítólag olyan jó a pizzájuk, hogy egy letartóztatást is megér.

Ahogy arról lapunk is beszámolt két nappal ezelőtt, a román hatóságok őrizetbe vették Bukarestben a hírhedt nőgyűlölő influenszert, Andrew Tate-et, aki ellen nemi erőszak miatt folytatnak eljárást, illetve azért, mert nőket kényszerített porográf tartalmak készítésére.

Tate nyomára azután bukkantak a hatóságok, hogy az influenszer egy kimondottan kellemetlen szócsatát folytatott a Twitteren a svéd klímaaktivistával, Greta Thunberggel. Az egyik válaszvideójában a hevesen gesztikuláló Tate előtt egy pizzásdoboz hevert, ez alapján tudtak viszonyítani a hatóságok a férfi hollétére (igaz, a román hatóságok azóta cáfolták, hogy akár a pizzásdoboz, akár a Thunbergnek címzett videó segített volna kézre keríteni a férfit). Bárhogy is, nem sokkal később mind Tate-et, mind a testvérét, és két másik, velük kapcsolatban álló román férfit is letartóztattak a román rendőrök. Az influenszer első körben 30 napig biztosan rács mögött marad.

Az internet Tate-tel nem szimpatizáló tábora kitörő örömmel fogadta a férfi letartóztatását, és ezt igyekeztek is valamilyen formában meghálálni, adott esetben a pizzériának, ami indirekt módon ugyan, de „lebuktatta” Tate-et. Ennek kifejezésére pedig a legegyszerűbb mód az volt, hogy emberek tömegei kezdték el ötcsillagos értékeléssel jutalmazni a romániai Jerry’s Pizzát, olyan kommentekkel, mint:

  • „Olyan jó a pizza, hogy egy letartóztatást is megér”,
  • „Minden pizza mellé ingyen rendőr jár”,
  • vagy, hogy  „Ez a világ legjobb pizzája, Nobel-díjat érdemelne”.

Az eseményeket később Greta Thunberg is kommentálta, ő annyit fűzött hozzá az egészhez a Twitteren, hogy így jár, aki nem hasznosítja újra a pizzásdobozait.

A 36 éves, brit-amerikai származású Andrew Tate kimondottan sikeres kickbox-pályafutást mondhat magáénak fiatalkorából, felnőtt éveiben azonban botrányok kísérik végig az életét. A brit Big Brother villámgyors érintésével az úgynevezett Hustler’s University-n keresztül egy egész birodalmat épített a követőiből, akikből rövid úton meggazdagodott. Aztán miután a piramisjáték miatt forrósodni kezdett a lába alatt a talaj, az Egyesült Királyságból Romániába menekülve erotikus szolgáltatásokat kínáló webkamerás nők segítségével csalt ki pénzt gyanútlan férfiakból, de más ügyek miatt is tartott nála korábban razziát a román főügyészség.

A köztudatba leginkább azután került be, hogy hónapokkal ezelőtt a nőgyűlölő incel közösség kvázi vezérévé vált az online térben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik