Szórakozás

Sebestyén Balázs a Liu testvérekről: Kicsit fura, hogy néma csöndben mennek el

RTL
RTL
A rádiós teljesen megérti a döntést, szerinte ez profi sportolói hozzáállás.

Kedden az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók, Liu Shaolin Sándor és testvére, Liu Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó  hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához. A két világklasszis sportoló édesapjuk révén kötődnek az ázsiai országhoz, ugyanakkor a másik fő szempont, hogy edzőjük, Csang Csing Lina az idei téli olimpia után távozott a magyar csapattól.

A Balázsék című rádióműsorban is ezt tárgyalták meg csütörtökön: Rákóczi Ferinek hiányzott a testvérek részéről valami magyarázat arról, miért távoznak, miért most. Sebestyén Balázs úgy fogalmazott, megérti Rákóczi érvelését, de szerinte az egyéni sportolók sohasem az olyan romantikus elképzeléseket osztják, mint az, hogy milyen nemzet színeiben versenyeznek.

Az ország nélkül, az itteni körülmények, felkészülés, lehetőségek nélkül valószínűleg őket nem hívta volna Kína. Azt kell mondani: köszönünk mindent, megyünk, jobban fogunk keresni, több pénzünk lesz, hálával gondolunk a Szövetségre, köszönünk mindent, bár voltak konfliktusok, mit tudom én mi köztünk, ahhoz, hogy idáig eljutottunk, kell a Szövetség is. Ebben van egy tiszta kommunikáció, igazad van. Így, hogy néma csöndben elmennek, ez kicsit fura. Én erkölcsileg nem török pálcát felettük, én tökre megértem, egy egyéni sportolónak mindig önmaga a legfontosabb: amikor becsap a célba, átmegy a zászló, feláll a dobogóra, mindig elsőnek magáért csinálja, az ellenfelét akarja legyőzni, nem a nemzeti érzület miatt

– mondta Sebestyén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik