Szórakozás

Rubint Réka szerint fontos lenne, hogy minden embert terapeuta segítsen

„Minden embernek szüksége lenne egy segítőre.“

Rubint Réka évtizedek óta jár légzésterapeutához, akitől elmondása szerint rengeteget tanult. Ha nem tette volna, szerinte nem is lehetne ennyire hatásos lelki támasza a férjének, akit egyébként ugyancsak régóta próbál ösztönözni arra, hogy keressen magának egy szakembert.

Az edző akkor döntött úgy, hogy terapeutához fordul, amikor Schobert Norbi párjaként a rosszindulatú megjegyzések céltáblájává vált. Akkoriban még nem volt internet, ahogy a vele együtt járó saját platform sem, ahol megvédhette volna magát. A máig tartó foglalkozásokon viszont állítja, hogy folyamatosan fejlődik lelkileg. Szerinte mindenkinek szüksége lenne egy olyan segítőre, akihez ő is jár.

Szerintem minden embernek szüksége lenne egy segítőre. Ha valakinek például matematikából van elakadása, akkor ha van rá lehetősége és módja, akkor elmegy külön matekórára, ahol rendbe teszik az adott témakört, és onnantól kezdve elmegy magabiztosan és megírja a dolgozatot négyesre-ötösre

– hozott fel egy példát.

Erre mindenkinek szüksége lenne, hiszen az egész életút egy fejlődés. Ebben vannak olyan elakadások, amit lehet, hogy meg tudunk oldani egy olyan segítővel, aki ott él körülöttünk a családban, de nem feltétlenül tud az ember olyan szakmai segítséget adni, amivel azt az adott dolgot feldolgozzuk

– magyarázta Rubint, aki szerint ha valaki egy szakembertől tanul, ő maga is tanítóvá válik, éppen ezért mindenkit arra bíztat, hogy ne féljen segítséget kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik