Szórakozás

Járai Máté az anyja haláláról: Őt már korábban elvesztettem lelkileg

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szenvedélybetegsége miatt sosem tudott rá számítani, mondja a színész.

Az RTL Klubon, Barabás Évának adott interjút Járai Máté, aki először beszélt arról, hogy édesanyja meghalt karácsonykor. A színész a gyászolás kapcsán mesélt a műsorvezetőnek – szemlézte a Blikk.

Nem beszéltem sehol erről, mert valahol… Tudok-e jól gyászolni? Mit is jelent nekem tulajdonképpen az ő halála? Tudok-e sírni? Az volt a legfrucsább, legfájóbb, legabszurdabb, hogy én játszottam karácsonykor, méghozzá A Padlás című musicalt, ami pontosan arról szól, hogy milyen az, amikor a szeretteink egy másik bolygón várnak bennünket, ahol minden szép… Amikor a kórház felhívott engem, megkérdeztem, mikor halt meg pontosan, és azt mondták, hogy 18 óra 50 perckor. 15-ös előadásom volt és 18:50-kor van az a jelenet, amikor a szellemek elszállnak… Én az édesanyámat már korábban elvesztettem lelkileg. Olyan szempontból, hogy nem nagyon lehetett rá így, a klasszikus értelemben számítani, mert nagyon komoly szenvedélybeteg volt. A halálával kapcsolatban annyira furcsa érezni azt, hogy akkor végérvényesen felnőttem, és már esély sincs arra, hogy mi egyszer beüljünk egy kávézóba és egy kávé mellett megbeszéljük

Korábban a 24.hu-nak adott interjújában a színész úgy beszélt a szüleiről, az ő alkoholizmusuk miatt él józan életet.

Emiatt élek józan életet. Ez is egy szélsőség. Az egészséges középutat sohasem ismertem. Nem iszom alkoholt, ugyanakkor tudom, az a legjobb, ha az ember leül, megiszik a barátaival egy-két pohárral, mert nem baj, ha képes elengedni magát. Mostanában keresem azt, ami nem káros szenvedély, mégis élményt ad. Hogy a színházon kívül mi az az adrenalin-mennyiség, ami fel tud tölteni.

Kapcsolódó
Járai Máté: Játszottam olyan színházigazgatónál, akinek az volt az első kérdése, meleg vagyok-e
Interjú Járai Mátéval önpusztító szülőkről, Mari mamáról, Nyerő Párosról, őrjöngő Eszenyiről, jobb- és baloldalról, tüntetésekről és nyitott házasságnak hívott szoros kapcsolatról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik