Szórakozás

Bódi Sylvi: A jelen háborúja az agyakban zajlik, meg persze most fizikailag Ukrajnában is

tv2
tv2
Ez sokaknak nagyon mély lesz.

Néhány napja Bódi Sylvi már prezentált az Instagram-oldalán egy médiumokkal, a média világával kapcsolatos kisebb tanulmányt arról, ő hogyan látja azok működését.

Kapcsolódó

Ennél is mélyebbre ment új Instagram-posztjával, melyet úgy indított:

Sokan úgy vannak vele, hogy amit bemondanak a TV-ben vagy amit olvasnak az újságokban, az igaz. Hányszor hallottam már, hogy »De hát ez igaz, hisz benne volt az újságban/TV-ben is!«. Tényleg?! Na, erről a nagy igazságról éppen én is tudnék mesélni a magam 25 éves médiás megtapasztalásaival… 🙄 Egy kisebb könyvet meg tudnék tölteni azzal a sok valótlansággal, képtelenséggel, amit rólam a média összehordott életem során.

Szerinte fontos, hogy a hírfogyasztók tudjanak olvasni a sorok között, ahogy a modell mondja, ez a lényeg, ha a „fősodratú híreket akarják követni”.

Érdemes arra figyelni, hogy mit nem mondanak el. Sok figyelemelterelő hadművelet is van. A CGI-technológiáról nem is beszélve. Azt tesznek eléd, amit akarnak, hogy láss! A lényeg az hogy Te feltétel nélkül elhidd és rettegj! Ugyanez a helyzet az interneten keringő fotókkal is. Hányszor láttuk már, hogy régebbi képeket használnak hatásvadász módon egy friss hír kapcsán. Megy a szemfényvesztés rendesen.

Aki azon aggódott volna, hogyan fogja az orosz-ukrán háborút hozzácsatolni mondandójához Bódi Sylvi, az most figyelmesen olvasson:

A háború egyébként már régóta zajlik, csak nem agyúkkal lövöldöztek. A jelen háborúja az agyakban zajlik. Meg persze most fizikailag Ukrajnában is… 😔 Most minden figyelem az orosz-ukrán válságra összpontosul. De mi a helyzet Kanadával?? Arról miért nem hall a világ, hogy ott mit műveltek az emberekkel pár hete?! Arról miért nem lehetett a fősodratú médiában hallani szinte semmit?! 🤔 Persze erről nem tudósítanak a nagynevű csatornák szinte sehol a világban! Ha meg igen, akkor teljesen elferdítve a valóságot, kiforgatva a történéseket. Ami nincs a hivatalos médiában, akkor az nem is létezik?! Szomorú látni, hogy hova süllyed az emberi morál.

Itt a modell erre a kanadai hírre gondolt

Kanada fővárosában Ottawában, majd a napokban egész Ontario tartományban rendkívüli állapotot hirdettek, miután az úgynevezett szabadságkonvoj megszállta a városközpontot, ezzel gyakorlatilag megbénítva a területen a közlekedést. Az ellenállást egy január közepén bevezetett rendelkezés hívta életre, amely arra kötelezte a kamionosokat, hogy beadassák a koronavírus elleni oltást, ha az Egyesült Államokba vagy onnan kellene árut szállítaniuk. A tüntetéssorozathoz mostanra rengeteg civil is csatlakozott, a céljuk pedig immár az összes járványügyi korlátozás eltörlése.

Végül kitért posztjában arra, mit kellene olvasniuk az embereknek.

A mai emberek nem gyakran forgatják James Allen A jólét nyolc oszlopa c. könyvét. Az emberek elveszítik a kritikus gondolkodás képességét, a józan paraszti eszüket és algoritmusok alapján kezdenek el működni. Nem kérdőjeleznek meg semmit, hanem fenntartás nélkül elhisznek mindent, amit a TV-ben látnak, szentírásnak veszik, amit az újságban olvasnak. Sötét Középkor?! 🤔 Ha azt annak gondolják, akkor ez a mostani mi? 🤔 Hova tart ez az egész? Mi lesz ennek a vége? 🤔

Ajánlott videó

Olvasói sztorik