Élet-Stílus

Bódi Sylvi nem várt elemzésbe kezdett arról, szerinte hogyan manipulál a média

rtl klub
rtl klub
Ő ezért sem szeret tévét nézni.

A Hazugság Világkorszaka. Talán egyszer majd így lesz elnevezve ez a korszak a történelemkönyvekben. Szörnyű, amit a mainstream média művel… agymosás, programozás… annyi, de annyi hazugság, valótlanság, elferdítés, félelemkeltés, tudat-manipuláció… régebben is így volt ez, de ami itt az elmúlt években történik…😳🙄 Propaganda a köbön

kezdi új posztját Bódi Sylvi, amelyben a média működését próbálta elemezni. Úgy folytatta, ő régen is alig nézett tévét, moziba is ritkán járt, sőt, rádiót sem hallgatott. Zenét is csak néha.

A természet, a csend és a könyvek az én barátaim. Egy ideje pedig tudatosan szűrőm az információt, ami áramlik ezeken a csatornákon keresztül. TELE-VÍZIÓ… 📺😵‍💫 Ízlelgessétek egy kicsit ezt a szót… Érzelmekkel átszőtt képeket, információt, azaz víziót vetítenek a buksinkba, melyek – sokszor tudattalanul – hatnak ránk… Nem kérek a hipnózisból, manipulációból és hadd döntsem el én, hogy mit engedek be a szűrőmön!

Majd mind a 121 ezer követőjét emlékeztette, néhány évtizede már az internet is létezik, amin keresztül özönlik az információ mindenki felé – amit hogy, hogy nem, szerinte kontrollálnak.

Néhány évtizede meg itt van már nekünk az internet is. Azon keresztül is özönlik felénk az információáradat… Amit persze kontrollálnak, mert nem biztos, hogy valóban az igazságot látod, olvasod. Keresőmotorokkal manipulálják, hogy mit nézz, s a fact checker-ök gondoskodnak róla, hogy ami közelebb vinne az igazsághoz, azt ne lásd… Szomorú azt is látni, hogy egy csomó olyan embert, aki a hivatalos narratívától eltérő dolgokat mond, azt minden lehetséges módon cenzúrázzák, ellehetetlenítik. Hova tart ez a világ? Ami az emberi tudatot illeti… Van még innen visszatérés, esetleg emelkedés? Vagy még tovább süllyed a hajó? 🤔

– zárta írását, aki azt nem részletezte, mi indukálta benne, hogy megszülessen ez a poszt.

Kapcsolódó
Bódi Sylvi: Nekem klasszikus értelemben vett munkahelyem sosem volt
Így válaszolt az Instagramon követője egyik munkáját firtató kérdésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik