Szórakozás

190 éves a világ legidősebb teknőse, de még mindig jó a libidója

Jonathan 1832-ben született, bár hallása kiváló, látását és szaglását már elveszítette.

Idén ünnepli 190. születésnapját a világ legidősebb teknőse, Jonathan. A CNN a Guinness Rekordok Könyvére hivatkozva azt írja, hogy a hím óriásteknős a becslések szerint 1832-ben született, öt évvel azelőtt, hogy Viktória brit királynő trónra került.

Jonathan az Atlanti-óceán déli részén található Szent Ilona szigetén él, a helyi turizmusért felelős vezető szerint még idősebb is lehet 190 évnél.

Jonathan valójában 200 éves is lehet, mivel nincsenek pontosok információk arra vonatkozóan, hogy mikor érkezett a szigetre, vagy hogy pontosan mikor született

– mondta Matt Joshua.

Az első dokumentum a teknősről egy 1882 és 1886 között készült fénykép, ekkor a szakemberek szerint már ötven éves lehetett, azaz minden bizonnyal 1832-ben született.

Jonathan hallása kiváló, de mára megvakult és a szaglását is elvesztette, ezért nehezen találja meg az ételt, csak kézből tudják táplálni.

Kedvencei közé tartozik a káposzta, az uborka és a sárgarépa.

Jonathan nem sokat változott az utóbbi 190 évben, továbbra is három dolog érdekli, az alvás, az evés és a párzás.

Állatorvosa, Joe Hollins szerint a teknősnek még mindig bőven van energiája, bár az időjárásfüggő, hogy éppen mennyi. Az orvos szerint a libidója is rendben van, gyakran látják párosodni a szigeten élő másik két óriásteknőssel, Emmával és Freddel. Hollins szerint Jonathant nem nagyon érdekli, hogy hím vagy nőstény a partnere.

A szigeten méltóképpen meg akarják ünnepelni Jonathan 190. születésnapját, kiadnak egy emlékbélyeg-sorozatot, és oklevelet is kap majd, amelyen a lábnyomata lesz majd látható.

Sokáig a Madagaszkárról származó Tu’i Malilá volt a világ legidősebb teknőse, az állat 188 évet élt, 1965-ben pusztult el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik