Szórakozás koronavírus

Sültcsirke-válság sújtja Ausztráliát, a KFC menüt változtatott

A beszállítók munkaerőhiánya miatt nem érkezik be elegendő alapanyag.

Ausztráliában sültcsirke-válság alakult ki, miután a beszállítóktól jóval kevesebb baromfi érkezik, mint korábban. Az ügy hátterében természetesen a koronavírus áll. A helyzet (legalábbis a csirkefanatikusok szempontjából) annyira drámai, hogy a

KFC-nek változtatnia kellett a menüjén: az étlapból kikerült több népszerű fogás.

A gyorsételek rajongói a közösségi oldalakon panaszkodnak, a KFC kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben elnézést kért a kellemetlenségekért – bár megnyugtatni nem tudta az aggódókat, sőt: jelezte, hogy a következő hetekre is jellemzőek lesznek a fennakadások.

A Bloomberg cikkéből kiderül, hogy a sült csirke hiányát leginkább a munkaerőpiaci helyzet okozza: Ausztráliát épp letarolja az omikron-variáns, és a rengeteg covidos eset miatt a baromfifeldolgozóknál (is) komoly munkaerőhiány alakult ki.

És hát ez nem az a szektor, ahol a munkások home office-ból is el tudják látni feladataikat.

Annyira sok alkalmazottat érint a dolog, hogy néhány ausztrál állam vezetése módosította az élelmiszer-ellátási láncokban dolgozókra vonatkozó karantén-előírásokat, hogy a fertőzöttekkel kontaktusba került emberek – amennyiben nincsenek tüneteik, viszont be vannak oltva – visszatérhessenek a munkahelyükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik