Rabláshoz riasztották a rendőröket, de ők inkább pokémonra vadásztak

A két Los Angeles-i járőr fellebbezett az elbocsátásuk ellen, most született döntés az ügyükben.

Döntés született két rendőr ügyében, akik még 2017-ben figyelmen kívül hagytak egy rablással kapcsolatos riasztást.

A nemrégiben nyilvánosságra hozott bírósági jegyzőkönyvekből kiderül, hogy a Los Angeles-i rendőrség két tagja, Louis Lozano és Eric Mitchell 2017 áprilisában egyszerűen nem reagáltak arra a riasztásra, amelyben egy bevásárlóközpontban zajló, több gyanúsított által elkövetett rablásról tájékoztatták őket.

A központból erősítést kértek, de Lozanóék járőrautójából nem érkezett válasz.

A két rendőr később azt állította felettesüknek: egy parknál várakoztak a kocsival, ahol hangos zene szólt, ezért nem hallották a riasztást.

Legnagyobb pechjükre azonban a járőrautó fedélzeti kamerája rögzítette minden szavukat és a pozíciójukat is, így utólag nem volt nehéz rekonstruálni, hogy a hívás idején pont az érintett plaza közelében tartózkodtak.

A felvételekből kiderül az is, hogy Lozano a második hívást is figyelmen kívül hagyta és közölte járőrtársával: nem óhajt segítséget nyújtani az akcióhoz.

Öt perccel később kollégája jelezte, hogy mobiltelefonja szerint a Pokémon Go játékban egy Snorlax (egy Pokémon-fajta) tűnt fel a közelben. A felvétel alapján a két rendőr a következő húsz percben csak a pokémonokról beszélgetett,

és bár a rablás tetteseit nem sikerült lefülelniük, a Snorlaxot elkapták.

Aztán egy másik Pokémon nyomába szegődtek. Amikor később a nyomozás során kihallgatták őket, azt állították, valójában nem üldözték a lényeket, csak erről a témáról beszélgettek. Később a Snorlax üldözését bevallották, de állították, hogy az munkaidőn kívül történt.

Amikor bebizonyosodott a pokémonvadászat ténye, mindkettőjüket elbocsátották. Louis Lozano és Eric Mitchell fellebbezett, mivel felettesük úgy hallgatta ki őket, hogy nem volt lehetőségük jogi képviselőt fogadni, valamint szerintük a fedélzeti kamera felvételét amúgy sem lehetett volna bizonyítékként felhasználni ellenük. Január 7-én a fellebbezésüket elutasították.