Szórakozás

Michelle Obama a Meghan-interjúról: A királyi család békéjéért imádkozom

Cheriss May / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cheriss May / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Az egykori first lady nem lepődött meg a hercegné tapasztalatain, de a családi béke híveként reméli, hogy rendeződnek a viszonyok a brit királyi udvarban.

Az NBC Today című műsorának keddi vendége Michelle Obama volt, aki Meghan Markle és Harry herceg március eleji interjúja kapcsán elmondta, hogyan vélekedik a pár és a brit királyi család konfliktusáról – írja az Entertainment Tonight.

A kérdésre, hogy mit gondolt Oprah Winfrey hercegi párral készített interjújáról, azt válaszolta: a köz szolgálata olyan reflektorfénnyel jár, amit a legtöbb ember nem ért, de nem is kell nekik. Majd így folytatta:  „Mindig azt tartom észben, hogy a közszolgálat nem rólunk szól, hanem azokról az emberekről, akiket szolgálunk. Mindig próbálom a reflektorfényt visszanyomni és ráfókuszálni azokra az emberekre, akiknek a szolgálata miatt vagyunk itt.”

A beszélgetés közben a rasszizmus is terítékre került, ami az egykori first lady szerint sajnos régóta része a színes bőrű emberek életének, szóval nem lepődött meg teljesen, amikor Meghan hercegné hangot adott az érzéseinek.

Végső soron egy családról van szó, ezért Michelle Obama bízik benne, hogy végül a felek megbékélnek.

Megbocsátásért imádkozom, és azért, hogy meggyógyuljanak. Amit arra használhatnának, hogy mindnyájunk számára tanító jellegű momentum legyen.

A viharos utóéletű interjúban Meghan hercegné azt mondta, nagyon egyedül érezte magát a királyi család tagjaként. Amikor rendszeresen eszébe jutott az öngyilkosság gondolata, nem vették komolyan a segítségkérését. Amikor pedig terhes volt Archie-val, az egyik meg nem nevezett családtag a gyerek bőrszínének sötétségét firtatta Harry-nek, ezért úgy érzi, rasszisták voltak vele szemben, amikor még Nagy-Britanniában laktak.

Azóta a Buckingham-palota egy közleményben tudatta, hogy komolyan veszik az interjúban felvetett kérdéseket, de szeretnék családi körben kezelni a helyzetet. Harry bátyja, Vilmos herceg pedig kijelentette, a Windsorok egyáltalán nem rasszisták. Ezt bizonyítandó az interjú óta mintha kifejezetten keresnék az alkalmakat, hogy színes bőrűekkel fotózkodhassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik