Szórakozás

A Buckingham-palota komolyan veszi Meghan Markle rasszizmussal kapcsolatos vádjait

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP

Reagált a Meghan Markle és Harry herceg hétvégi interjújában felvetett rasszista vádakra a brit uralkodói család. A Buckingham-palota kiadott egy hivatalos közleményt, amiben azt írták, zárt körben szeretnék megvitatni a hercegné és a herceg kritikáit – közölte a BBC.

A közlemény úgy fogalmaz, a „visszaemlékezések különbözhetnek”, de az Oprah Winfrey által készített interjúban felvetett kritikákat „nagyon komolyan veszik”. A királyi családot „elszomorította”, amikor megtudták, milyen küzdelmesnek élte meg az elmúlt éveket a hercegi pár.

Harry, Meghan és Archie mindig is szeretett családtagok lesznek.

– írja a közlemény.

A brit udvar az utóbbi napokban nagy nyomás alatt volt, rengetegen vártak tőlük reakciót a hétvégi interjúban elhangzó rasszizmussal kapcsolatos vádakra. Konkrétan arra, hogy Meghan – a brit uralkodói család első színesbőrű tagja – azt mondta, amikor Archie-val terhes volt, férjénél, Harry-nél az egyik meg nem nevezett családtag arról érdeklődött, mennyire lesz sötét a születendő gyerek bőre.

Harry aztán Winfrey kérdésére elmondta, nem nagyanyja, II. Erzsébet királynő, és nem is nagyapja, Fülöp edinburghi herceg volt ez a családtag.

A közlemény – ami az interjú amerikai bemutatása után másfél nappal jelent meg – így fogalmaz:

Az egész családot elszomorította, amikor tudomást szereztek arról, mennyire nagyon küzdelmes volt az utóbbi pár év Harry és Meghan számára. A felmerülő problémák, egészen konkrétan a faji kérdések aggasztóak. Bár a visszaemlékezések különbözhetnek, a felvetett problémákat nagyon komolyan vesszük és majd bizalmasan megvitatjuk a családdal.

A Buckingham-palota válasza egy olyan válságtanácskozás után született meg, amin a királyi család idősebb tagjai vettek részt a sussex-i hercegi párral készített interjú nyilvánosságra kerülése után. Az interjúban Meghan az őt hercegnéként ért rasszizmusról és a mentális egészségével kapcsolatos problémákról is beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik