A tévéműsor utolsó adásában háromfogásos menüt kellett készíteni. A háromórás főzésben a két finalistának ezúttal is a széria korábbi versenyzői nyújtottak segítő kezet. Pokorny Liával Bódi Sylvi és Palya Bea, Feke Pállal Oroszlán Szonja és Serbán Attila dolgozott együtt.
A zsűri ezúttal is támogatást kapott, egykori versenyzők érkeztek kóstolni: Sváby András, Sipos Tomi és Domokos Laci segített Sárközi Ákosnak, Rácz Jenőnek és Fördős Zének.
Ezt főzték
Pokorny Lia előételként egy füstölt makréla mellett döntött, marinált salottahagymával, pisztáciás célkasalátával és célkazselében tálalt, spenótos sóskamártással kínálta. Feke Pál kacsamáj terrine-t készített, ropogós diómorzsával, pirított kaláccsal, portói bor-redukcióval, szuvidált feketegyökér-korongokkal, fűszeres, sült szilvával, turbolya majonézzel és savanyított zöld dióval. Főétele egy szuvidált mangalicatarja volt, pikáns szójás-gyömbéres szósszal glasszírozva, csicsókapürével, kardamomos bébirépákkal, pirított gnocchival, szarvasgombás jus-vel, csicsókahéj-ropogóssal.
Pokorny Lia főételként egy szuvidált őzgerincet sütött, tonkababos sütőtökpürével, borókabogyóval ízesített jus-vel, burgonya- és sütőtökgolyókkal, pirított gombákkal, rizstésztaropogóssal, roppanós retekcsíkokkal és spenótlevél-korongokkal. Végül a vendégek és a zsűri a desszerteket kóstolták meg: Lia egy Earl Grey teás, citromkémes tarte-ot álmodott meg, epermártással, habcsókrudacskákkal és liofilizált málna-darabokkal. Feke Pál desszertje egy újragondolt tiramisu volt, dohánykávés piskótával, málnakrémmel, cukros-kakaós tésztaropogóssal, kakaóporral.
És hogy mire költi nyereményét a győztes?