Szórakozás

A legfurcsább számokat húzták a dél-afrikai lottón, mégis lett húsz nyertes

Jodi Jacobson / Getty)
Jodi Jacobson / Getty)
Sokan gyanítanak csalást, miután egy dél-afrikai lottósorsoláson a következő számokat húzták: 5, 6, 7, 8, 9, és 10. A nem mindennapi számsorral, húsz ember ért el telitalálatot.

Kedden este, élő tévéadásban sorsolták ki a Power Ball lottójáték heti nyerőszámait a Dél-afrikai Köztársaságban. A nyerőszámok az 5-ös, a 6-os, a 7-es, a 8-as, és a 9-es lettek, pótszámnak pedig a 10-est húzták – írja a BBC.

A sorsoláson húsz ember ért el telitalálatot, a nyereményük egyenként 5,7 millió dél-afrikai rand (kb. 110 millió forint). További 79 ember, akik az első öt számot eltalálták, de a pótszámot már nem, fejenként 6283 randot (121 ezer forintot nyertek.

A dél-afrikai Power Ball játék első öt nyerőszámát az 1-től 50-ig terjedő számsorból húzzák, a hatodik, pótszámot pedig az 1-től 20-ig terjedő számsorból. A telitalálat esélye így egy a 42,375,200-hoz.

Bár hat egymást követő szám kihúzása furcsának tűnik, a matematikai esély rá ugyanakkora, mint bármelyik hat szám kihúzására. Az ugyanakkor meglehetősen ritka, hogy egyszerre ilyen sokan érjenek el telitalálatot.

Miután a sorsolás végeredménye elterjedt a közösségi médiában, rengetegen kiáltottak csalást. Ndivhuho Mafela az ország lottójátékait felügyelő tanács (NLC) szóvivője azt nyilatkozta, ki fogják vizsgálni a sorsolás szabályosságát.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Jodi Jacobson / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik