Szórakozás

Íme néhány magyar híresség, akik tiszteletben tartják, hogy a gyerekeiknek is vannak jogai

Csütörtök éjjel Tóth Gabi arról posztolt Instagramon, hogy családilag úgy döntöttek: soha többet nem posztolnak a gyerekükről. Ennek apropóján összeszedtük azokat a magyar hírességeket, akik már évek óta következetesen kerülik azt, hogy a gyerekeikről posztoljanak a közösségi médiában.

Hoztunk családilag egy nagyon fontos, hetek óta fontolgatott döntést, miszerint Gyermekünkről, Krausz Hannaróza Máriáról több fotót nem osztunk meg a nyilvános social felületeinken

– kezdte posztját Tóth Gabi, amiből a követők arról értesülhettek, hogy többet nem látnak képeket a kislányáról. Az énekesnő többi között arról beszél, a kislány jogait szeretnék szem előtt tartani, és azt tapasztalják, hogy a világ már nem olyan békés hely, mint amilyen volt évekkel ezelőtt.

A döntés apropóján íme öt plusz egy magyar híresség, akik évek óta ezt az utat követik.

Tóth Gabiék soha többet nem posztolnak fotót gyerekükről
Mint írja, azt tapasztalták, a világ már nem olyan szép hely, mint évekkel ezelőtt.

Lilu

A műsorvezető egy hete posztolt arról, hogy vajon amikor valaki összevissza posztol a gyerekéről, az vajon gondol-e arra, hány Kaleta Gábor látja a képeket. Kaleta Gábor ügye megrázta az országot: a volt nagykövet számítógépén 19.000 darab, kiskorúakról készült pornográf felvételt találtak, amiért Kaleta egy év felfüggesztettet és 540 ezer forint pénzbírságot kapott. A döntés ellen Kaletáék fellebbeztek, Lilu ekkor azt írta: a férfinak van bőr a képén.

Bár Lilu posztol a gyerekeiről, mindig is figyelt arra, hogy az arcuk ne látszódjon, hátulról készített róluk fényképeket, ahogy a a lenti képen is látható például. Nem most szólalt fel először a témában: egy éve ilyenkor például azt mondta, nála minősített esetnek számít az, ha valaki a gyerekével reklámoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lilu🌴 (@lilugram) által megosztott bejegyzés, Ápr 26., 2020, időpont: 10:12 (PDT időzóna szerint)

Istenes Bence

Istenes Bence és Csobot Adél is tudatosan kerülik a gyerekek arcainak mutogatását a közösségi médiában, Liluhoz hasonlóan ők is hátulról fotózzák őket, amikor posztolnak róluk. A pár egyszer tett kivételt: tavaly májusban a BEST címlapján mutatták meg őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Csobot Adél (@adelcsobot) által megosztott bejegyzés, Máj 26., 2020, időpont: 4:10 (PDT időzóna szerint)

Sebestyén Balázs

A legszigorúbb szabályokat Sebestyén Balázs hozta, akinek a közösségi média felületein nagyon ritkán, akkor is takarva jelennek meg a gyerekek (jó sokat vissza kellett pörgetni a lenti fotóért.) A gyerektéma láthatóan fontos neki más szempontból is: többször osztotta meg bajba jutott családok történetét. Balázsék tegnap hosszan beszéltek a Kaleta-ügyről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sebestyenbalazsofficial (@sebestyenbalazs_official) által megosztott bejegyzés, Okt 13., 2019, időpont: 10:18 (PDT időzóna szerint)

Rákóczi Feri és Vadon Jani

Ha már Sebestyén, akkor emlékezzünk meg két közvetlen kollégájáról is. Vadon Jani annyira védi a privátszféráját, hogy nemcsak gyerekeit, de feleségét sem mutatja soha. Rákóczi ennél egy fokkal megengedőbb, de a gyerekeket ő is csak hátulról fotózza.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rákóczi Ferenc (@rakoczi_feri) által megosztott bejegyzés, Ápr 28., 2020, időpont: 11:18 (PDT időzóna szerint)

+1 Kárpáti Rebeka

A műsorvezetőnek nincs gyereke, viszont pár hete ő is keményen fogalmazott, amikor Instagram-sztoriban arról mesélt, kiveri a víz azoktól, akik párhónapos gyerekükkel reklámoznak valamit.

Feláll a szőr a hátamon pár influencertől, vagy ami rosszabb, olyan neves és elismert művészekből és előadókból ábrándultam ki, akik a pár hetes/hónapos gyermeküket indokolatlanul a kezükben tartva reklámoznak valamilyen márkát, szolgálgatást vagy nyereményjátékot. Azért is bánt a dolog, mert pár emberrel, akire most gondolok, jóban is vagyok, nem szeretném őket bántani, ez csak az én véleményem, de annyira elszomorító, hogy  valakinek ennyire ellentétes a gondolkodása és hogy errefelé halad a világ

– mondta akkor.

Nemrég egyébként a Hintalovon Alapítvány és az ÖRT közös iránymutatást adott ki, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni akkor, amikor úgy döntünk, a gyerekről posztolunk/a gyerekkel reklámozunk valamit – a javaslatok itt olvashatóak.

Kiemelt kép: Instagram/Lilu, Csobot Adél, Rákóczi Feri

Ajánlott videó

Olvasói sztorik