Szórakozás

Kulturális kisajátítással vádolják Justin Timberlake-et

Színes bőrű kollégái társaságában egy egészen más stílusú nyelvezetet kezdett használni.

Justin Timberlake az egyik társszerzője a Trollok című film betétdalának, amin SZA-val dolgozott együtt. Timberlake-et és az énekesnőt is meghívta magához Ellen DeGeneres, ahol főként a közös munkáról beszélgettek. SZA nemrég a Rolling Stone magazin címlapján pózolt, arról is megkérdezte őt a műsorvezető, ekkor használta Timberlake a „sis”, azaz „hugi” kifejezést, ami tipikusan a fekete közösségben használatos.

Ez nem volt elég, olyan stílusban kezdett beszélni, ami szintúgy csak a színes bőrűek sajátja, az alábbi videóban érzékelhető leginkább:

Az Independent komolyabban foglalkozott az üggyel, megnézték, mennyire heves reakciókat váltott ki a dolog a show nézőiből és az internetes kommentelőkből. Egyikük úgy fogalmazott,

Van bármi oka, hogy az afroamerikai akcentust használt, ráadásul úgy viselkedve, mint egy idióta? Tudja, hogy a kulturális kisajátítás volt ez? Vagy ez természetesen jön nála ilyenkor?

– tették fel a kérdést, a teljes részlet alább nézhető vissza, Timberlake egyelőre nem reagált a műsorban látottakra. Nemrég a Dior futott bele ugyanebbe, mikor Johnny Depp-pel elkészítették a parfümreklámjukat, amiben az indián őslakosok kulturáját kereskedelmi okból felhasználták (hiszen sem a márka, sem Depp nem köthető hozzájuk). Törölniük kellett a reklámot épp emiatt.

Kiemelt kép: YouTube.com/TheEllenShow

Ajánlott videó

Olvasói sztorik