Szórakozás

Harry herceg először beszélt nyilvánosan a döntésükről

Sajnálja, hogy idáig fajult a helyzet.

Miután Harry herceg és Meghan hercegné néhány hete bejelentették, hogy háttérbe szeretnének vonulni, a királyi család tárgyalásokat folytatott velük. A hétvégén eldőlt, hogy a továbbiakban nem csak, hogy a közpénzből nem részesülhetnek, de a királyi titulusokat sem használhatják és a királynőt sem képviselhetik többé.

Harry herceg a Sentebale jótékonysági alapítvány vasárnap esti londoni rendezvényén beszélt először nyilvánosan a helyzetről. Elmondta, hogy nagyon elszomorítja, hogy a helyzet idáig fajult, és nem könnyű szívvel hozta meg azt a döntést, hogy visszalép hivatalos funkcióitól – írja az MTI.

Hozzátette, a döntés sokévnyi kihívás után, hónapokig tartó tárgyalássorozat eredményeként született meg, miután nem maradt más reális választási lehetőség. Feleségével, Meghannal együtt azt remélték, hogy a továbbiakban is szolgálhatják a királynőt, a Nemzetközösséget és a fegyveres erők azon szervezeteit, amelyekhez ő kötődik, de mindezt közpénzek igénybevétele nélkül szerették volna tenni, ez nem bizonyult lehetségesnek.

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik