Szórakozás

Kökény Attila: A gyerekeim egy életre megtanulták, hogy nem szabad eladósodni

Eladták pestszentlőrinci lakásukat és inkább albérletbe költöznek, mert még 20 évig törleszteniük kellett volna.

Kökény Attila a Story magazin legújabb számában elmondja, hogy 12 éve vett lakásuk törlesztőrészlete kamatokkal együtt olyan magassá vált, hogy úgy döntöttek, azzal járnak a legjobban, ha szimplán csak eladják a házat.

A házunkhoz 12 éve vettünk fel 20 millió forint svájci frank alapú hitelt. Kezdetben csupán havi kilencvenezret kellett törlesztenünk, de az árfolyamváltozás miatt már háromszázezernél jártunk. Azt mondták, a pénz csak kamatokra ment, a tőketartozásunk mit sem változott. Mindennel együtt összesen 26 milliót utaltunk át a banknak.

Az egekben járó lakásáraknak hála ráadásul sikerült olyan jó áron eladni, hogy nem csak tartozásaikat rendezték, de egy új házat is építhetnek belőle idővel. Mióta elköltöztek gyerekeik, azóta a 4 szóba is pazarlás volt amúgy is.

Pillanatnyilag nincs is szükségünk négy szobára. Ráadásul az egekben járnak a lakásárak, vagyis a legjobbkor hirdettük meg az otthonunkat. Hamar megérkezett a vevő, aki beleszeretett a mediterrán jellegű kertes házunkba, és olyan összeget ajánlott, amiből ki tudtuk fizetni a hitelt, sőt, egy új házat is építhetünk majd magunknak.

Kökény úgy érzi, hogy sokkal nagyobb kockázat lett volna nem meglépni ezt, hisz még nagyon sokáig törleszthettek volna.

Elhamarkodtuk? Aligha. Most vagyok 44 éves, ki tudja, mi lesz velem a következő húsz esztendőben, amíg törleszteni kellett volna.

Kökény a következő tanulságot vonta le az egész sztoriból:

A gyerekeim egy életre megtanulták, hogy nem szabad eladósodni.

Bővebben erről a Story magazin ma megjelent legújabb számában lehet olvasni.

Kiemelt kép: Facebook / @kokenyattilaofficial

Ajánlott videó

Olvasói sztorik