Szórakozás

Kihirdették a jövő évi Met-gála témáját és házigazdáit

Biztosan láthatjuk majd vonulni Emma Stone-t és Meryl Streepet is.

A Metropolitan múzeum bejelentette, hogy a jövő évi Met-gála témájának címe, számol be róla a BuzzFeed. Az idei téma címe Időről-időre: divat és időtartam.

A tematikát Virginia Woolf művei és a korai XX. századi francia filozófus, Henri Bergson inspirálta. Az ezért felelős Andrew Bolton elmondta, hogy az 1992-es Orlando című film egyik jelenete adta az ötletet hozzá.

Van egy fantasztikus jelenet benne, amiben Tilda Swinton belép egy labirintusba egy XVIII. századi francia ruhában, aztán ahogy végigszalad rajta, a ruhái átváltoznak XIX. századi ruhává, ő pedig 1850-ben találja magát Angliában. Ez adta az ötletet.

Pontosabban elmagyarázva Woolf azon vélekedése inspirálta, hogy a divatban nincs múlt, jelen, meg jövő, csak egy nagy, állandó közép. Ez a gyakorlatban pedig úgy néz ki majd, hogy több évszázados ruhadarabokat fognak ötvözni majd a vonuló hírességek modernebb darabokkal. Ezzel egyben a Met-gála 150. évfordulóját is ünneplik egyébként, a ruhák 70%-át a múzeum fogja biztosítani, 30%-at pedig dizájnerek és gyűjtők. Az esemény megjelenéséért pedig Es Devlin felel, aki Beyoncé Homecoming turnéjának dizájnjáért is felelt. Bejelentették továbbá azt is, kik lesznek az est házigazdái.

Idén Anna Wintour állandó házigazdához csatlakozik majd Nicolas Ghesquiére a Louis Vuittontól, Emma Stone, Meryl Streep, és Lin-Manuel Miranda.

Kiemelt kép:  Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik