Szórakozás

Vannak celebek, akik Felicity Huffmannél is kevesebb börtönbüntetést kaptak

Felicity Huffman bűnösnek vallotta magát Amerika legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában, ezért két hét börtönbüntetésre ítélték. Van aki szerint még ez is sok, a legtöbben azonban inkább felháborodtak, hogy hírneve miatt csak ennyit kapott a színésznő. Természetesen nem Huffman az egyedüli celeb, aki jelképes idejű börtönbüntetést kapott. Volt aki alig több mint egy órát töltött el csak rabként.
John Legend üzent azoknak, akik szerint Felicity Huffman kéthetes börtönbüntetése kevés
Szerinte nemcsak a színésznőnek nem kéne börtönbe mennie, de másnak sem.

 

Amanda Bynes

A jobb sorsra érdemes színésznő 2012-ben került börtönbe, miután elkapták őt a rendőrök ittas vezetésért. A színésznő ezek után került egyre rosszabb állapotba. 2013 és 2015 között gyakorlatilag csak egyre romló állapota miatt került a hírekbe. Parókák mögé bújt, ijesztően nézett ki és ijesztő dolgokat is kommunikált a nyilvánosság felé. Amanda Bynes 2018 végén tért vissza a semmiből, amikor úgy tűnt, hogy minden rendben, 2019 tavaszán azonban kiderült, hogy a stressz miatt ismét orvosi felügyeletre szorul.

Amanda Bynes visszatért a drogos őrületből
A színésznő közel négy éve tűnt el a köztudatból. Azóta józan, és újra sínen van az élete.
Amanda Bynes 2013-ban – Alo Ceballos/FilmMagic

 

Lindsay Lohan

Bár olyan mélyre nem jutott mint Bynes, azért Lindsay Lohannek is kijutott az élet keménységeiből. a színésznő 2010-ben került börtönbe, ahol 14 napot tölthetett el, majd további 35 napot otthonában, háziőrizetben. Mindezt azért, mert több alkalommal sem jelent meg bírósági meghallatásokon. Ezen felül még háromszor volt rendőrségi ügye, 2011-ben például egy nyaklánc ellopása miatt, de többször már nem emeltek ellene vádat.

Lindsay Lohan 2010-ben – Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images

 

Paul McCartney

A Beatles tagja már bőven híres volt, amikor börtönbe került. Paul McCartney-t 1980-ban csukták le mindössze kilenc napra, miután találtak nála egy kis füvet. Mindez egyébként Japánban, Tokióban történt, a drogot ugyanis a reptéri átvizsgáláskor találták meg a zenésznél. Később el is mondta, hogy mázlija volt, ugyanis szerinte ha nem lett volna híres, ezért több évet is lehúzhatott volna egy japán börtönben.

Paul McCartney 1980-ban – Fotó: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

 

Paris Hilton

A neve és celebsége miatt híres celeb is azok közé tartozik, akik gyakorlatilag csak meglátogattak egy börtönt. Paris Hilton 2007-ben töltött három napot egy börtönben, a bíróság egyfajta rehab-programként fogta fel a háromnapos börtönbüntetést. Eredetileg egyébként 45 napot kapott, aztán megszánták. Hiltont Amanda Bynes-hoz hasonlóan ittas vezetés miatt csukták le.

Paris Hilton, miután börtönre ítélték – Fotó: Jean Baptiste Lacroix/WireImage

 

Michelle Rodriguez

Az ittas vezetés annyira népszerű az ismert emberek közt, hogy 2007-ben Michelle Rodriguez színésznő is kipróbálta, mennyit kap érte. Végül csak közmunkára ítélték, de mivel azon nem jelent meg, így inkább elküldték 18 napra a legközelebbi börtönbe.

Michelle Rodriguez rendőrségi fotója 2007-ben – Fotó: Los Angeles County Sheriff’s Department via Getty Images

 

Nicole Richie

A nyertes egyértelműen Nicole Richie, akit 2006-ban tartóztattak le, mert autójával a forgalommal szemben hajtott le az autópályáról, miközben még ittas is volt. De persze nem emiatt ő a nyertes, hanem mert ezért a manőverért cserébe mindössze 82 percet töltött el a börtönben.

Nicole Richie és Paris Hilton – Fotó: Kevin Mazur/WireImage

 

Kiemelt kép: Lindsay Lohan – Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik