Szórakozás

John Legend üzent azoknak, akik szerint Felicity Huffman kéthetes börtönbüntetése kevés

Az énekes John Legend elmondta a véleményét azzal kapcsolatban, miszerint az amerikai elitegyetemi vesztegetési ügy miatt börtönbe kerülő színésznőt sokan több időre is elzárnák.
Két hét börtönbüntetésre ítélték Felicity Huffmant a Született feleségekből
Az elitegyetemi vesztegetési ügyben vallotta magát bűnösnek a színésznő.

Az amerikai elitegyetemi vesztegetési ügyben bűnösnek vallotta magát a Született feleségek színésznője, akinek két hetet kell börtönben töltenie, ezen felül pedig közmunkára is küldik és pénzbüntetést is kell fizetnie. Sokak szerint ez a két hét kevés, azt feltételezik, hogy Felicity Huffman azért kapott csak két hetet, mert híres. Hozzájuk szólt most John Legend énekes, aki Twitterén hosszasan magyarázta saját nézőpontját, miszerint nemhogy több büntetést, de leginkább semmit nem kellett volna kapnia a színésznőnek.

Értem, hogy miért lesz mindenki dühös, amikor egy gazdag ember rövid börtönbüntetést kap, miközben egy színes bőrű, szegényebb ember pedig hosszú büntetést. A megoldás viszont nem az, hogy a gazdag kapjon többet, hanem az, hogy kapjanak mindketten kevesebb időt, vagy semennyit! Lefelé kéne módosítani, nem felfelé. Az amerikaiak érzéketlenek lettek azzal kapcsolatban, hogy milyen sok embert zárunk börtönbe. Nem minden esetben a börtön a megoldás, amikor valaki rossz dolgot tesz, de már annyira hozzászoktunk, hogy minden társadalmi betegség esetén ezt használjuk

– írta Twitterén Legend, aki azt is hozzátette, hogy a legtöbb esetben, például ebben is egyáltalán nem kellene börtönnel büntetni az embereket, már csak azért sem, mert attól senkinek nem lesz jobb, hogy 14 napra bezárnak a börtönbe egy színésznőt, amiért be akarta juttatni a gyerekét az egyetemre.

Kiemelt kép: David L. Ryan/The Boston Globe via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik