Szórakozás

Egy este alatt 86 felest szolgáltak fel egy ötfős társaságnak egy koreai étteremben, Sydneyben

Bezárhatják az ausztrál hatóságok, azt a Sydneyben működő koreai éttermet, ahol tavaly októberben 86 adag röviditalt szolgáltak fel egy ötfős asztaltársaságnak – írja a News.com.au.

A három férfiből és két nőből álló társaság 2018. október 11-én este egy születésnapot ünnepeltek. Az étteremben hat órát töltöttek el, ez alatt szolgáltak fel nekik 86 adag szodzsut, Korea nemzeti italát. A szodzsu leginkább a vodkához hasonlít, általában rizsből készül, és bár az alkoholtartalma 16 és 53 százalék között bárhol lehet, a leggyakrabban 20 százalékos. Arról, hogy az öt vendég pontosan milyen szodzsut fogyasztott, nincs információ.

Az este végén, hajnali fél egy körül egy férfit, és egy nőt eszméletlen állapotban, hatalmas hányástócsák közepén fekve találtak. A nőt két vendég vitte ki az étteremből. Őt a bejárattól nem messze, a járdán fekve találták meg. A férfi az autóúton feküdt, őt útjavító munkások vitték be járdára. Később mindkettőjüket kórházba szállították.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, különösen, miután nyilvánosságra kerültek az étterem biztonsági kamerájának felvételei. Az videón látszik, hogy egy pincérnő az után is folytatja a kiszolgálást, hogy az egyik vendég az asztalra borulva elalszik, majd rezzenéstelen arccal veszi tudomásul, amikor a társasából többen is hanyatt vágódnak a székeikkel.

Az Új-Dél-Walesi Független Alkohol- és Szerencsejáték-felügyelet lépéseket tett az étterem engedélyének bevonására, a vendégeik testi épségének, és életének veszélyeztetése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik