Szórakozás

92 milliós mínusszal zárta 2018-at Vajna Tímea fánkozója

Kisebb a veszteség, mint egy évvel korábban, de továbbra is ráfizetéses a fánkbiznisz.

Kéthónapos csúszással ugyan, de leadták a Mr. Funk 2018-as mérlegét – a fánkozóét, amiben Beauty Enterprises cégén keresztül Andy Vajna özvegye, Vajna Tímea is tulajdonos. A cég az előző évhez képest 50 millió forinttal tudta növelni a bevételét, ugyanakkor (a húszmillióval kevesebb anyagjellegű ráfordítás mellett) ennek csak annyi köszönhető, hogy az adózás utáni eredmény nem mínusz 168 millió lett, mint 2017-ben, hanem csak 92.

A beszámolóból kiderül, hogy tavaly átlagosan havonta 33-an dolgoztak a fánkózóban, és mivel a cég 70,8 millió forintot költött a bérekre, 178 ezer forint volt az átlagkereset a Mr. Funknál. A társaság egyetlen vezetőjének bérére 2018-ban közel kétmillió forintit költöttek összesen. 2018. július 2-án a cég megvásárolta a Donut Library-t, ami tavaly hasonló árbevétellel negyedannyi eredményt ért el, mint egy évvel korábban.

A negatív eredmény miatt a cég osztalékot nem fizet.

Vajna Tímea július végén a TV2 Tények Plusz adásában azt nyilatkozta: a Mr. Funkban kiloptak mindent a kasszából. Péntek délelőtt írtuk meg, hogy Vajna Tímea másik vállalkozására, a gyémántpalotára lakat került.

Kiemelt kép: Instagram/Mr. Funk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik