Belföld

Hasonló árbevétellel negyedakkora eredményt ért el a fánkozó, amit Vajna Tímea megvett

Tavaly nyáron vette meg Vajna Tímea fánkozója, a Mr. Funk a The Donut Library-t, ami aztán idén februárban bele is olvadt az anyavállalatba. A cégnek június végén végre kijött az egyébként május 31-i határidővel leadandó 2018-as beszámolója is – megnéztük, hogy zárta az évet a cég az új tulajdonosokkal.
A továbbiakban Vajnáné fánkozója üzemelteti a konkurenciát is
A Mr. Funk felvásárolta az eddig sikeresen működő The Donut Library-t.

A cég adózott eredménye 2016-ban 15,5, 2017-ben 18,7 millió volt, tavaly viszont hiába ért el megközelítőleg ugyanakkora árbevételt a cég (2017: 137 millió, 2018: 126 millió), már csak negyedannyi, 4,1 millió forint volt. Kifizetés nem volt, az egész összeget eredménytartalékba helyezik át. Az átlagos állományi létszám az egy évvel korábbi tízhez képest tavaly már csak négy volt, így nem csoda, hogy a személyi jellegű ráfordítások is megfeleződtek. Bérköltségre 12,4 millió forint ment el, négy fővel számolva kiderül, hogy nagyjából 250 ezer forint volt az átlagkereset a The Donut Librarynél.

Kiemelt kép: Getty Images/Timur Emek

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!